Ağrı Belediyesi 1 aylık süreci değerlendirdi

Ağrı Belediyesi 1 aylık süreci değerlendirdi
Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin ardından geçirdikleri bir aylık süreyi yaptığı basın açıklaması ile değerlendirdi.

Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin ardından geçirdikleri bir aylık süreyi yaptığı basın açıklaması ile değerlendirdi.

Borçlu bir belediye aldıklarını ancak henüz kesin rakamın belli olmadığını vurgulayan Başkan Hazal Aras, ilerleyen günlerde bağımsız denetçilerin inceleme yapacağını duyurdu.

Zorlu bir süreç geçirdiklerine dikkat çeken Hazal Aras şu ifadeleri kullandı “Değerli Ağrı halkı 31 Mart yerel seçimlerinde halkın teveccühü ile belediye eş başkanları ve belediye meclis üyeleri olarak seçildik. 3 Nisan 2024 tarihinde mazbatamızı alarak devir teslim törenini gerçekleştirdik. Belediyeyi devralmamızın hemen akabinde Sayıştay’dan müfettiş talebinde bulunduk. Şu an itibarıyla Sayıştay’dan tarafımıza geri dönüş yapılmadığı için belediyenin borç miktarını sizlerle paylaşmadık. Davet edeceğimiz bağımsız denetçilerin incelemesi sonucunda ivedilikle belediyenin borç listesini sizlerle paylaşacağız” dedi.

Belediyeyi disipline etme ve işlevsel kılma adına çalışmaların sürdürdüğünü belirten Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras “Belediyemizi düzen sokma konusunda yoğun bir mesai harcıyoruz, bu süre zarfında bir takım problemlerle karşılaştık. Karşılaştığınız bazı problemler ise şu şekilde; İŞKUR tarafından belediyemize gönderilen ve belediyenin çeşitli birimlerinde çalıştırılan 183 İŞKUR işçisi geri çekildi. Yine eş zamanlı olarak Özel idare tarafından belediyemize hibe edilen paletli eder geri çekildi. Şu anda çöp toplama merkezi halk sağlığını tehdit eden bir noktaya ulaştı bu uygulama ile cezalandırılan Ağrı Belediyesi değil Ağrı halkıdır. Yeni eş zamanlı olarak kanal açma aracı özel idare tarafından geri çekildi ve belki de en vahimi her ay düzenli olarak İller Bankası’ndan banka hesaplarımıza aktarılan ve üzerinde kamu yararı kararı olan içerisinde 7 milyon Türk Lirası olan hesaplarımız bloke edildi ve şunun altını önemle çizmek istiyorum ki bloke edilen hesaplarla biz Ağrı’da ki çocuklarımıza park yapma planı gerçekleştirmiştik.

Sizler de takdir edersiniz ki bir kentin sorunları ancak ve ancak o kentteki tüm kurumların eş güdümlü dayanışması ile çözülebilir bizler belediye olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz, bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz ki Hamur Belediyesi tarafından bizden istenen iş makinası ivedilikle Hamur’a gönderildi. Bizler bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz ki cezaevi tarafından talep edilen altyapı borularını temin etmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz, bizler bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz ki bize bunca sıkıntıyı ve zorluğu yaşatan özel idarenin çöplerini hala alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.