Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan ne dedi?

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan ne dedi?
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücret zammı gündemden düşmüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zam için ne dedi?

Türkiye'de asgari ücretle ilgili yapılan zamlar, milyonlarca kişiyi doğrudan etkileyen bir konu olarak öne çıkıyor. Bu yılın başlarında gerçekleşen önemli bir zamla 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya çıkarılan asgari ücret, 2022 ve 2023 yıllarında iki kere artmıştı. 2024 yılında tek bir zam yapılacağı belirtilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ek bir zam yapılmayacağını ve başlangıçtaki kararın geçerli olduğunu vurguladı. Temmuz ayında, enflasyondan veya sözleşmeden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını belirten Işıkhan, bu durumun asgari ücrete etki etmeyeceğini ifade etti.

Asgari ücretin emekli aylıklarıyla ilgili bir ilişkisi olup olmadığı konusunda da açıklamalarda bulunan Işıkhan, asgari ücrette herhangi bir ara zam beklentisi olmadığını söyledi. Emekli aylıklarında enflasyondan veya sözleşmeden kaynaklanan farkların temmuz ayında yansıtılacağını belirtti.

Bakan Işıkhan ayrıca, 2024'ün emekliler yılı olarak ilan edildiğini ve bu kapsamda birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokoller üzerinde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Işıkhan, elde ettikleri verileri yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

2024 yılında asgari ücrette ikinci bir zam beklentisinin olmadığı ve asgari ücretteki düzenlemelerin Temmuz ayında emekli aylıklarına yansıtılacağı belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.