Emekli ve Memurlara Temmuz Ayında Zam Müjdesi: Oranlar Belli Oldu!

Emekli ve Memurlara Temmuz Ayında Zam Müjdesi: Oranlar Belli Oldu!
Emekli ve memurlara Temmuz ayında zam geliyor. Oranlara ilişkin ilk detaylar belli oldu.

Milyonlarca emekli ve memuru sevindirecek haber geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Temmuz ayı için emekli ve memur maaş zammı oranlarını açıkladı. Zamlar, enflasyon rakamlarına göre belirlenecek ve memurlara toplu sözleşme zammının üzerine enflasyon farkı da eklenecek.

Zam Oranları:

  • Memurlar: Ocak ayında %15 toplu sözleşme zammı alan memurlara Temmuz ayında %10 ek zam yapılması planlanıyor. Ayrıca, enflasyon farkı da maaşlarına eklenecek. Tahminlere göre, Temmuz zammı sonrası en düşük memur maaşı 39 bin TL'yi, ortalama memur maaşı ise 45 bin TL'yi aşacak.
  • Memur Emeklisi: Memur emeklisinin Temmuz ayındaki maaş zammı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de etkileyecek olan 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek. Tahminlere göre, en düşük memur emeklisi maaşı 17 bin 500 TL'yi geçecek.
  • En Düşük Emekli Maaşı: En düşük emekli maaşı için de refah payı eklenmesi ve artırılması gündemde. Bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

Maaşlar Ne Zaman Arttırılacak?

Emekli ve memur maaşlarının zamlı hali, Temmuz ayının ilk haftasında hesaplanacak ve yeni maaşlar ayın başında yatırılacak. Zam oranlarını etkileyecek enflasyon rakamları ise 3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.