Erken emeklilik reformu TBMM'de: Kimler erken emeklilikten faydalanabilecek?

Erken emeklilik reformu TBMM'de: Kimler erken emeklilikten faydalanabilecek?
Milyonlarca çalışan vatandaşımızı ilgilendiren 'Erken emeklilik' için reform çalışmaları başlıyor.

Milyonlarca çalışan vatandaş için bayram sonrası TBMM kollarını sıvadı. Meclis'te çalışan vatandaşları yakından ilgilendiren konu detaylı şekilde gündeme gelecek. Gündemde erken emeklilik reformu, annelere yıpranma payı ve ev kadınlarına aylık destek verilmesi konuşulacak.

Emekliler için yapılacak destekler, indirimler ve maddi durumunu iyileştirici önlemlere ek olarak memurların beklediği 3600 ek gösterge yasası, tamamlayıcı emeklilik, iş kanununda yapılacak yeniler ve çalışma saatleri hakkında yeni düzenlemeler yapılacak.

ESNAFA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK YOLDA

SSK ve BAĞ-KUR arasındaki prim şartı eşitlenecek. İlk adım küçük esnaflar için yapılacak. Esnafların 9 bin olan Bağ-kur prim şartı 7200 güne düşürülecek. Bu sayede esnaflar 5 yıl daha erken emekli olabilecek.

EV KADINLARINA AYLIK DESTEK VERİLECEK

TBMM'nin diğer bir gündem konusunda ise ev kadınlarını sosyal güvenceye kavuşturmak var. Bu kapsamda isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'ini devlet karşılayacak.

Mevcut asgari ücret üzerinden en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6 bin 400 TL olarak bilinirken, düzenlemeyle birlikte bu tutarın 2 bin 133 TL'sini devlet karşılayacak.

Ev kadınları ise aylık 4 bin 267 TL ödeyerek emekli olabilecek.

TBMM GÜNDEMİNDE: ANNELERE YIPRANMA PAYI

Emeklilik yaşının kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesine yönelik yeni düzenlemeler TBMM'nin gündemindeki yerini koruyor. Ağır işlerde uygulanan yıpranma payı sistemine benzer bir model tasarlanıyor.

Hayata geçirildiği an, çocuk sayısına göre emeklilik yaşından indirim yapılırken, prim de eklenebilecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.