Yaz saati uygulamasına geçilecek mi?
Bakan Bayraktar, yapmış olduğu açıklamada, bu uygulamanın Türkiye'de enerji tasarrufuna önemli katkılar sağladığını vurguladı.
Bakan Bayraktar, bir milletvekilinin yaz saati uygulamasıyla ilgili yazılı soru önergesini cevapladığı sırada şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizde uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'te sürekli bulunmasının, nüfusun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı tespit edilmiştir. Bu çerçevede, tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur."
Bayraktar, ayrıca yaz saati uygulamasının kaygı, stres ve depresyon gibi olumsuzlukları azalttığına dair analiz sonuçlarını da paylaştı. Bu nedenle, Bakanlık tarafından mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde bir çalışma olmadığını belirtti.
Uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arasında yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını ifade eden Bakan Bayraktar, bu tasarrufun meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar liralık bir karşılığı olduğunu da bildirdi.
Dolayısıyla, yaz saati uygulamasının değiştirilmesine dair Bakanlık tarafından bir çalışmanın bulunmadığı açıklamasıyla, mevcut uygulamanın devam edeceği kesinlik kazandı.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.