2024 Kırtasiye yardımı başvuruları: Nasıl ve nereden yapılır?

2024 Kırtasiye yardımı başvuruları: Nasıl ve nereden yapılır?
Eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, öğrenciler ve veliler kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiye yardımı başvurularına yöneliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl bir kez verilen bu yardımlar, 2024-2025 eğitim yılı öncesinde de gündemde. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır ve nereden başvurulur?

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 kırtasiye yardımı başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuruda bulunmak isteyenler, e-Devlet'te yer alan SGK'nın "Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" ekranından işlemlerini kolayca tamamlayabilirler.

Kırtasiye Yardımı Ne Zaman Ödenecek?

Kırtasiye yardımı için başvuruda bulunan aileler, ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Bu yardım, her yıl bir kez olmak üzere 1 Eylül ile 21 Aralık tarihleri arasında ödenir. Ödemeler, başvuru sırasında belirtilen PTT veya banka hesaplarına aktarılmaktadır.

Kırtasiye Yardımına Kimler Başvurabilir?

Kırtasiye yardımından faydalanabilmek için, hane halkı kişi başı aylık net gelirinin asgari ücretin 1/3'ünün altında olması gerekmektedir. Bu durumda olan dar gelirli aileler ve ekonomik zorluk çekenler, Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturarak bu yardımı alabilirler. Ayrıca, afet ve felaketlerden etkilenen kişilerin çocukları ile koruyucu ailelere verilen çocuklar da bu yardımdan yararlanabilir. Yardım sadece T.C. vatandaşlarına verilmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.