2024 PMYO başvuruları ne zaman başlayacak?

2024 PMYO başvuruları ne zaman başlayacak?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Bu gelişmenin ardından, 2024 PMYO (Polis Meslek Yüksekokulu) başvuruları merak konusu oldu.

2024 PMYO polis alımları, YKS sonuçlarının ilanının ardından polislik mesleği hayali kuran binlerce gencin gündeminde yer aldı. Geçmiş yıllarda, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından PMYO polis alımları ile ilgili detaylar netlik kazanıyordu. Şimdi ise tüm gözler 2024 PMYO alımı başvuru takviminde. İşte, polis alımları ile ilgili son gelişmeler:

PMYO Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için öğrenci alımının detayları henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıl, başvurular 31 Temmuz - 9 Ağustos 2023 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifresi ile yapılmıştı. Başvuru takvimi netleştiğinde, bu bilgileri güncel haberlerimizde paylaşacağız.

PMYO Başvuru Taban Puanları Belli Oldu Mu?

PMYO başvuru taban puanları da henüz netlik kazanmadı. Geçtiğimiz yıl, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünden 250,000 ve üzerinde puan almış olmak şartı aranıyordu. Bu yıl için geçerli olacak taban puanlar, başvuru kılavuzu yayınlandığında açıklanacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.