2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden tercih işlemlerini tamamlayan adaylar için büyük bir merak konusu.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarından aldıkları puanlara göre üniversite tercihlerini yapan öğrenciler, gözlerini tercih sonuçlarına çevirdi. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 YKS Tercih Sonuçları İçin Geri Sayım Başladı

2 Ağustos'ta sona erecek olan YKS tercih işlemlerinin ardından, adaylar sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. ÖSYM tarafından yapılacak olan duyuruyla, sonuçlar kurumun resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının, 2 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor. Üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacağı göz önüne alındığında, sonuçların bu tarihten önce açıklanması öngörülüyor. Bu nedenle, YKS tercih sonuçlarının 16-18 Ağustos tarihleri arasında açıklanması muhtemel.

Adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sonuçlarına ulaşabilecek ve üniversite kayıt işlemlerine başlayabilecekler. ÖSYM’nin yapacağı resmi duyurular, YKS tercih sonuçlarının kesin tarihi hakkında net bilgi verecektir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.