Ağrı'da kar eğlencesi ilginç görüntüler ortaya çıkardı
Ağrı'da aralıksız yağan karın ardından ortaya çıkan ilginç figürler, mahalle sakinlerinin ilgisini çekti.
Ağrı’da günlerdir aralıksız devam eden kar yağışı, şehirde beyaz bir örtü oluştururken, kardan yapılan figürler de ilginç manzaralar ortaya çıkardı. Karla kaplanan sokaklarda vatandaşlar temizlik çalışmalarını sürdürürken, bazı mahallelerde çocukların yaptığı figürler dikkat çekti. Fırat Mahallesi’nde çocuklar tarafından yapılan bir kar şekli, ne olduğu anlaşılamayan görüntüsüyle mahalle sakinlerini hem güldürdü hem de şaşırttı. Kaldırımın ortasında adeta küçük bir köprüyü andıran şekil, yoldan geçenlerin merak konusu oldu.
Mahalle sakinlerinden Ahmet Çelik, çocukların yaptığı ilginç figürle ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
“Karla oynamak çocukların en büyük eğlencesi. Ama bu sefer öyle bir şey yapmışlar ki ne olduğunu kimse anlayamadı. Kaldırımın ortasında küçük bir köprüye benziyor ama tam olarak ne olduğu belli değil. Hepimiz önce güldük, sonra anlam vermeye çalıştık.”
Mahallede birçok kişi, figürü inceleyerek çocukların ne yapmak istediğini anlamaya çalıştı. Bazı vatandaşlar bunun bir oyun alanı olabileceğini söylerken, bazıları tamamen rastgele oluştuğunu düşündüklerini ifade etti.