Ağrı'da kuaförlük ve edebiyat bir arada
Ağrı'da kuaförlük yapan Harun Gündüz, okuma alışkanlıklarının dijitalleşmeyle birlikte nasıl değiştiğini anlattı.
Ağrı’da kuaförlük yapan Harun Gündüz, dijitalleşmenin toplum üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Karakösehaber’e açıklamalarda bulunan Gündüz, geçmişte gazetenin iş yerlerinde, kahvehanelerde ve evlerde önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak dijitalleşmeyle birlikte okuma alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çekti.
Harun Gündüz, günlük gazete okuma alışkanlığını sürdürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Her gün mutlaka gazetemi alıyorum ve iş yerimde okuyorum. İnternet sitelerinden de haber takibi yapıyorum ama gazetelerin ayrı bir tadı ve dokusu var. Sabahları dükkanımı açtığımda, günlük gazetelerim ve çayım eşliğinde güne başlıyorum. Bu, benim için bir ritüel haline geldi. Misafirlerim sırada beklerken masadaki gazeteler ve şiir kitapları dikkatlerini çekiyor. Bazıları geçmiş günlerden söz ediyor ve bunun onları nostaljiye götürdüğünü söylüyor.”
Harun Gündüz, yalnızca gazete değil, şiir kitapları okumaya da önem verdiğini belirtti. Özellikle Ahmed Arif’in şiirlerini okumaktan keyif aldığını ifade eden Gündüz, bu alışkanlığını iş yerinde müşterileriyle de paylaştığını söyledi. Gündüz:
“Şiir okumak beni dinlendiriyor ve motive ediyor. Masada şiir kitaplarını gören misafirlerim bazen merak edip inceliyorlar. Hatta bazıları, okudukları bir dizeyi hatırlayıp paylaşmak istiyor. Bu da güzel sohbetlere vesile oluyor” dedi.
Gündüz, çıraklarına da okuma alışkanlığı kazandırmaya çalıştığını belirterek:
“Onlara sürekli okumalarını tavsiye ediyorum. Zaten dükkanımda gazeteyi ve kitapları görerek büyüyorlar. Beni örnek alıyorlar. Bu da beni mutlu ediyor. Okumak, hem bireyin kendini geliştirmesi hem de topluma faydalı bir birey olması açısından çok önemli” şeklinde konuştu.