• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da milli ruh canlandı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif anıldı

Ağrı'da milli ruh canlandı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif anıldı

Ağrı'da, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen program, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Ağrı’da Anlamlı Anma Programı

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programına, Ağrı Valisi Mustafa Koç, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

Ağrı'da milli ruh canlandı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif anıldı

Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler kapsamında oratoryo ve tiyatro gösterileri sahnelendi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, mücadelesi ve İstiklal Marşı’nın yazılış süreci anlatılarak, milli şairin fikirleri ve eserleri bir kez daha hatırlatıldı.

Ağrı'da milli ruh canlandı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif anıldı

Programın devamında, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini takdim eden Vali Mustafa Koç, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Mehmet Akif Ersoy, sadece İstiklal Marşı’nın şairi değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık mücadelesine ışık tutan önemli bir fikir adamıdır. Onun eserleri, gelecek nesillere ilham vermeye devam edecek. Bugün burada, bu anlamlı etkinlikte bir araya gelmekten büyük gurur duyuyorum."

Ödül töreninin ardından program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Ağrı'da milli ruh canlandı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif anıldı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme