Ağrı'da motosiklet tamircilerinde bahar yoğunluğu başladı
Ağrı'da havaların ılınmasıyla birlikte motosiklet tamircileri yoğun bir sezonun başlangıcını yapıyor.
Ağrı’da kış aylarının sona ermesiyle birlikte motosiklet sürücüleri yollara çıkmaya başladı. Kış boyunca garajlarda bekletilen motosikletlerin bakıma ihtiyacı olması, tamircilerde hareketliliğe neden oldu. Lise Caddesi’nde uzun yıllardır motosiklet tamiri yapan Ali Tekatlı, bu dönemde yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti.
Motosiklet ustası Ali Tekatlı, sürücülerin dikkat etmesi gereken noktaları şu sözlerle anlattı:
"Havaların ısınmasıyla birlikte motosiklet kullanıcıları tekrar yollara çıkmaya başladı. Kış aylarında uzun süre kullanılmayan motosikletlerin bakıma ihtiyacı oluyor. Özellikle lastiklerin durumu, fren sistemleri, yağ ve zincir kontrolleri büyük önem taşıyor. Bakımı yapılmayan motosikletler sürücüler için risk oluşturabilir. Bu yüzden trafiğe çıkmadan önce mutlaka genel bir kontrol yapılmalı."
Tekatlı, bazı sürücülerin bakım yapmadan motosikletlerini kullanmaya başladığını ve bunun kazalara davetiye çıkarabileceğini ifade etti. Ayrıca, sürücülere lastik havalarını kontrol etmeleri, motor yağı değişimi yapmaları ve fren balatalarını kontrol ettirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.
Motosiklet ustaları, özellikle bahar aylarında bakım ve onarım taleplerinde büyük bir artış olduğunu söylüyor. Tamircilerde yoğunluk yaşanırken, bazı motosiklet sahipleri randevu almak zorunda kalıyor. Ali Tekatlı, tamirhanelerde iş yükünün arttığını belirterek şunları ekledi:
"Şu anda tamirhanemizde büyük bir yoğunluk var. Günde en az 6-7 motosikletin bakımını yapıyoruz. Özellikle motor yağı değişimi, fren kontrolü ve akü şarj işlemleri en sık yapılan işlemler arasında yer alıyor. Sürücülerin de bu konuda bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Önceden bakım yaptırmaları hem güvenlikleri hem de araçlarının ömrü için önemli."
Motosiklet Kullanıcılarına Öneriler
Ali Tekatlı, sürücülere şu önerilerde bulundu:
Motor Yağı Kontrolü: Uzun süre kullanılmayan motosikletlerin motor yağı kontrol edilmeli ve gerekiyorsa değiştirilmelidir.
Lastik Basıncı: Düşük hava basıncı yol tutuşunu olumsuz etkileyebilir, bu yüzden lastikler kontrol edilmelidir.
Fren ve Zincir Bakımı: Fren balataları aşınmış olabilir, zincir gevşemiş veya yağsız kalmış olabilir. Bunlar mutlaka kontrol edilmelidir.
Akü Durumu: Kış boyunca kullanılmayan motosikletlerde akü boşalabilir. Şarj edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.
Genel Mekanik Kontrol: Trafiğe çıkmadan önce motosikletin genel bir gözden geçirilmesi, sürüş güvenliği açısından büyük önem taşır.
Bakmadan Geçme




