• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da sokak köpekleri vatandaşı tedirgin etti

Ağrı'da sokak köpekleri vatandaşı tedirgin etti

Ağrı'nın Abide Mahallesi'nde günlerdir aynı bölgede dolaşan başıboş sokak köpekleri, vatandaşların tedirgin olmasına neden oldu.

Ağrı’nın Abide Mahallesi’nde başıboş dolaşan sokak köpekleri, vatandaşlar arasında endişeye neden oluyor. Özellikle belirli sokaklarda sürekli görülen köpekler, aniden bir araya gelerek havlamaya başlamalarıyla dikkat çekiyor. Mahalle sakinleri, özellikle sabah ve akşam saatlerinde köpeklerin toplu halde dolaşarak insanları tedirgin ettiğini belirtiyor. Özellikle çocuklu aileler ve yaşlı vatandaşlar, bu durumdan dolayı sokağa çıkarken temkinli davrandıklarını ifade ediyor.

Ağrı'da sokak köpekleri vatandaşı tedirgin etti

Mahallede yaşayan Hükmet Kaya, özellikle akşam saatlerinde köpeklerin bir anda bir araya gelerek havlamaya başladığını ve bu durumun tedirgin edici olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu köpekler uzun süredir aynı sokakta dolaşıyor. Genellikle zararsızlar ama bazen birden bire toplanıp havlamaya başlıyorlar. O anlarda insanlar ne yapacağını bilemiyor. Küçük çocuklar, yaşlılar ve yoldan geçenler korkuyor. Özellikle hava karardıktan sonra dışarı çıkmaya çekiniyoruz.”

Bazı mahalle sakinleri, köpeklerin özellikle çöplerin bulunduğu noktalarda bir araya geldiğini ve zaman zaman agresifleştiğini söylüyor.

Ağrı'da sokak köpekleri vatandaşı tedirgin etti

Mahalle sakinleri, başıboş köpekler konusunda yetkililerden bir çözüm bulunmasını talep ediyor. Hayvanseverler ise köpeklerin barınaklara alınması ve düzenli beslenmesi gerektiğini belirtiyor.

Ağrı'da sokak köpekleri vatandaşı tedirgin etti

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme