• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da Tıp Fakültesi öğrencilerinden bayram öncesi anlamlı dayanışma

Ağrı'da Tıp Fakültesi öğrencilerinden bayram öncesi anlamlı dayanışma

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulübü, Ramazan ayında dayanışmanın en güzel örneklerinden birine imza attı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Tıp Fakültesi Kulübü, Ramazan ayında sosyal sorumluluk bilinciyle anlamlı bir projeye öncülük etti. Fakültenin akademik ve idari personeli, öğrencileri ile diğer birimlerden akademisyenlerin gönüllü desteğiyle yürütülen çalışmada, ekonomik durumu iyi olmayan 10 aileye bayram öncesi alışveriş yapabilmeleri için market kartı ulaştırıldı.

Ağrı'da Tıp Fakültesi öğrencilerinden bayram öncesi anlamlı dayanışma

Etkinlik, Tıp Fakültesi Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda kulüp danışmanlığı görevini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Esra Şentürk’ün önerisiyle hayata geçirildi. Projenin başından sonuna kadar koordinasyonu sağlayan kulüp yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler, ailelerle birebir iletişime geçerek Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oldu.

Ağrı'da Tıp Fakültesi öğrencilerinden bayram öncesi anlamlı dayanışma

AİÇÜ Rektörlüğü, Tıp Fakültesi akademik-idari personeli, sağlık yerleşkesinde görevli akademisyenler ve farklı fakültelerden gönüllü katılımcıların desteğiyle yürütülen projede, gönüllü öğrenciler ailelerin bayramlarını kutlayarak yardım kartlarını bizzat teslim etti. Yardım organizasyonunda Dr. Öğr. Üyesi Esra Şentürk, kulüp yöneticileri Abdurrahman Kaya, Ömer Yiğit Keser, Elifsu Eraslan, Zeynep Akpınar, Botan Aslan, Şehmus Ağalday, Bünyamin Varol, Muhammed İnan İlim, Muhammet Aydın ve Hasan Tanış dağıtım sürecinde aktif rol aldı.

Ağrı'da Tıp Fakültesi öğrencilerinden bayram öncesi anlamlı dayanışma

Dr. Öğr. Üyesi Esra Şentürk, Karaköse Haber internet sitemize özel açıklamalarda bulunarak bu manevi günleri paylaşmanın önemine dikkat çekti:

"Ramazan ayının manevi ikliminde bir nebze olsun dayanışma duygusunu pekiştirmek istedik. Bu fikir, kulüp çalışmalarımız kapsamında uzun süredir aklımda olan bir projeydi. Fakültemiz, öğrencilerimiz ve diğer gönüllülerle birlikte harekete geçerek, bayram öncesi yardıma ihtiyacı olan 10 aileye ulaşabildik. Rektörlüğümüz başta olmak üzere, sürece katkı sağlayan tüm akademik ve idari personelimize, öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ramazan’ın ruhuna uygun bu tür projelerin geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum.”

Ağrı'da Tıp Fakültesi öğrencilerinden bayram öncesi anlamlı dayanışma

Tıp Fakültesi Kulüp Başkanı Elifsu Eraslan da bir öğrenci olarak dayanışma vurgusunun onlar için önemli olduğunu belirtti:

"Kulüp olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Hocamız Dr. Esra Şentürk'ün önerisiyle bu projeyi hayata geçirdik. Yönetim kurulumuzda yer alan tüm arkadaşlarım büyük özveriyle çalıştı. Bu süreçte başta Abdurrahman Kaya ve Ömer Yiğit Keser olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımız büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Amacımız, bayram öncesi ailelerin yüzünde bir tebessüm oluşturabilmekti. Katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyoruz.”

Ağrı'da Tıp Fakültesi öğrencilerinden bayram öncesi anlamlı dayanışma

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme