Ağrı Dağı cadde gibi gelen gelene

Ağrı Dağı’na bir yandan çıkmak isteyenler, bir yanda inenler, diğer yanda ise kurtarma ekipleri olunca dağ panayır alanına döndü.

Ağrı Dağı’na bir yandan çıkmak isteyenler, bir yanda inenler, diğer yanda ise kurtarma ekipleri olunca dağ panayır alanına döndü.

Ağrı Dağı’nda 2 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen dağa tırmanışlar devam ediyor. Bir yanda 2 kişinin cansız bedenini aşağıya getirmeye çalışan dağcılar 4 bin 200 kampında beklerken, diğer yandan inenler ve çıkanlar dağda büyük bir kalabalık oluşturdular.

dag.jpeg

Bu yıl Ağrı Dağı’na çok büyük bir ilginin olduğunu belirten Rehber Resul Civaş, ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Gruplar halinde gelen kişilerin Doğubayazıt esnafına katkısının olduğuna vurgu yapan Civaş “Bu yıl Ağrı Dağı’na tırmanışlarda artış olduğunu gözlemliyoruz. Dağda bugünlerde ne tarafa baksanız birilerini görüyorsunuz. Bu dağ turizmi adına sevindirici ancak bizler özellikle gruplardan şunu rica ediyoruz. Dağın mutlaka temiz bırakılması ve çöplerin indirilmesi gerekiyor. Bu nedenle herkesi uyarıyoruz Ağrı Dağı’nda lütfen kimse çöpünü bırakmasın. Bu yıl gösterilen ilgi tüm arkadaşlarımızı ve ilçe halkını mutlu etti” ifadelerini kullandı.

dag2.jpeg

dag3.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.