Ağrı Selahattin Eyyubi Parkı’nda Piknikçilerin Çöplerine Tepki

Ağrı Selahattin Eyyubi Parkı’nda Piknikçilerin Çöplerine Tepki
Ağrı'nın merkezindeki Selahattin Eyyubi Parkı, hafta sonu piknik yapan vatandaşların ardından adeta çöplerin çöplüğüne döndü.

Ağrı'nın merkezindeki Selahattin Eyyubi Parkı, hafta sonu piknik yapan vatandaşların ardından adeta çöplerin çöplüğüne döndü. Parkın yeşil alanlarına bırakılan çöpler, çevre temizliği ve doğa bilinci konusunda endişeleri beraberinde getirdi.

Parkın çeşitli bölgelerinde biriken plastik şişeler, yiyecek ambalajları ve diğer atıklar, hem görüntü kirliliğine neden oldu hem de parkın doğal yapısına zarar verdi. Piknikçilerin bıraktığı bu atıklar, parkın bakım ve temizlik ekiplerini zor durumda bırakırken, vatandaşlar arasında da tepkiye neden oldu.

ihsan.jpeg

Ağrı’da yağmurun ardından Selahattin Eyyubi Parkı’na giden Orhan Abrancı ve Hanifi Efe gördükleri manzara karşısında oldukça üzüldüklerini söylediler. Karaköse Haber’e açıklamalarda bulunan Abrancı ve Efe “Hafta sonunda havanın serin olmasını fırsat bilerek Selahattin Eyyubi Parkı’na geldik. Bizden önce erken saatlerde gelen piknikçilerin tüm çöplerini ortaya saçtığını ve çöp kutularına atmadıklarını görünce oldukça üzüldük. Buralar hepimizin ortak yerleri. Her zaman buralarda insanlarımız piknik yapıyorlar. Bir sonraki gelişimizde nasıl görmek istiyorsak öyle bırakmalıyız” dediler.

ihsan4.jpeg

Parkta düzenlenen etkinlikler sırasında çevre temizliğine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Belediye yetkilileri ise, çevreye saçılan çöpler konusunda vatandaşları uyardılar.

ihsan1.jpeg

ihsan2.jpeg

ihsan3.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.