Ağrı Valiliği ölen dağcılar ile ilgili süreci açıkladı

Ağrı Valiliği ölen dağcılar ile ilgili süreci açıkladı
Ağrı Valiliği Ağrı Dağı’nda hayatını kaybeden 2 dağcı ile ilgili açıklama yaptı.

Ağrı Valiliği Ağrı Dağı’nda hayatını kaybeden 2 dağcı ile ilgili açıklama yaptı.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi “Doğubayazıt ilçemizin Ağrı Dağı mevkiinde tırmanış yapan D.G. (45) ve M.H.D. (58) isimli iki vatandaşımızın yaklaşık 5.050 rakımda kafileden ayrıldıkları ve kendilerinden haber alınamadığı yönünde 20.07.2024 Cumartesi günü saat:11.40’da alınan ihbar üzerine Valiliğimiz ve Afet ve Acil Durum Başkanlığı koordinesinde arama kurtarma çalışmalarıbaşlatılmıştır.

Olay bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını yürütmek amacıyla; 2 Ağrı AFAD personeli, 8 UMKE personeli, 7 Jandarma personeli, Van Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde görevli 10 profesyonel dağcı, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Rize ve Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde görevli 34 profesyonel dağcı olmak üzere toplam 61 profesyonel dağcı, 2 yerel rehber ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 1 İHA görevlendirilmiştir.

Görevlendirilen yerel rehber tarafından, kaybolan iki vatandaşımızın cansız bedenine 22.07.2024 Pazartesi günü saat 05.48’de ve yaklaşık 4.900 rakımda ulaşılmıştır.

Yoğun hava şartları altındaki olay bölgesinden, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cansız bedenlerinin nakledilmesi için başlatılan çalışmalarımız hassasiyetle devam etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileriz”

.

Kaynak:BÜLTEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.