Ağrı'da 2024 kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitiyor?

Ağrı'da 2024 kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitiyor?
KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU TARİHLERİ: 2024 kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitiyor?

2024 kış lastiği zorunluluğu ne zaman sona erecek? Bu soru, kış lastiği takmak zorunda olan araç sahipleri arasında merak konusu. Ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık 2023 tarihinde başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemeleri gereğince, tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu devam ediyor. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmamasına rağmen, kış lastiği kullanımı öneriliyor.

Zorunluluk Ne Zaman Son Bulacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemeleri doğrultusunda, 1 Aralık - 1 Nisan döneminde tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu devam ediyor. Ancak, kış lastiği takma zorunluluğunun ne zaman sona ereceğine dair net bir tarih belirtilmemiş.

Denetimler ve Cezalar

Araçların kış lastiği kullanma zorunluluğuna uygunluğu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yetkilendirdiği personel tarafından denetleniyor. Bu denetimlerin yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı'nın sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri de görev yapıyor. Kurala uymayan araç sürücülerine idari para cezası kesiliyor.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.