Ağrı'da Çatı Kar Tutucularına Yoğun İlgi

Ağrı'da Çatı Kar Tutucularına Yoğun İlgi
Ağrı’da kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte çatı kar tutucularına olan talep hızla artıyor. Yerden kalkmayan kar kütlelerinin yoğun olduğu bölgede, yüksek binaların çatılarına yerleştirilen tutucular, can ve mal güvenliği için önem arz ediyor.

Yoğun kar yağışının ve soğuk havanın hüküm sürdüğü Ağrı’da, çatı kar tutucuları kış aylarına hazırlığın önemli bir parçası haline geldi. Yüksek binaların çatılarına yerleştirilen bu sistemler, çatı üzerinde biriken karın ani bir şekilde eriyip kütleler halinde düşmesini engelliyor. Bu sayede saçak altında yürüyen vatandaşlar ve park halindeki araçlar korunmuş oluyor. İnşaat sektörü ve halk arasında hızla yaygınlaşan bu önlem, hem can hem de mal güvenliğini sağlamaya yönelik olarak büyük ilgi görüyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisi Taner Tanrıverdi, çatı kar tutucularının yüksek binalar için olmazsa olmaz bir tedbir olduğunu belirtti. Tanrıverdi, "Karın yüksek oranda yağdığı bir bölgede yaşıyoruz. Çatılarda biriken kar, kütle halinde düşerek büyük kazalara sebep olabilir. Bu yüzden özellikle yüksek katlı binalarda kar tutucuların mutlaka kullanılması gerekiyor. İnşaatlarımızda bu önlemi alarak olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

whatsapp-image-2024-09-06-at-15-58-13.jpeg

Çatı kar tutucularının halkın güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan demir doğrama ustası Mehmet Can Uçar ise kış aylarının yaklaşmasıyla çatı kar tutucularına olan talebin hızla arttığını belirtti. Uçar, "Ağrı’da kışlar çok sert geçiyor. Müteahhitler yaptıkları inşaatlarda halkın güvenliğini gözetmek zorunda. Bu nedenle çatı kar tutucularını taktırmak artık kaçınılmaz hale geldi. Henüz kar yağmadan yoğun talep alıyoruz. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayarak kışa hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-06-at-15-58-09.jpeg

whatsapp-image-2024-09-06-at-15-58-16.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.