Ağrı'da Dededen Kalma Çilingir Mesleği Teknoloji ile Buluştu

Ağrı'da Dededen Kalma Çilingir Mesleği Teknoloji ile Buluştu
Çilingirler, hayatın beklenmedik anlarında kapıların arkasında kalanlara yardım eli uzatıyor. Gecenin bir yarısı kilitli kalan kapılar, bozuk kilitler ya da kaybolan anahtarlar, çilingirlerin hızla çözüm sunduğu sorunlar arasında.

Ağrı'nın Nevzat Güngör Caddesi'nde 7/24 kesintisiz hizmet veren Bülent Yüz, dededen kalma çilingir mesleğini eski yöntemlerle son teknolojiyi buluşturarak sürdürüyor. Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Bülent Yüz, çilingirlik mesleğini tam 93 yıldır aynı cadde ve dükkânda sürdürdüklerini söyledi. Mesleğin aileden miras olduğunu ve yıllar içinde teknolojinin bu mesleğe büyük katkı sağladığını ifade eden Yüz, "Eskiden anahtar yapımı 'eye' adı verilen bir yöntemle saatler sürerdi, şimdi ise bu işlem teknoloji sayesinde saniyeler içinde tamamlanıyor" dedi.

Bülent Yüz, günümüzde teknolojinin çilingirlik mesleğinde ne kadar önemli bir rol oynadığını da anlatarak, "Eskiden bir anahtarın yapımı yaklaşık iki saat sürerdi, şimdi ise teknolojik aletler sayesinde bu süre 30 saniyeye kadar indi. Bu sayede hem müşterilerimiz memnun hem de hizmet kalitesi arttı” dedi.

whatsapp-image-2024-10-03-at-19-53-08.jpeg

Bülent Yüz, kapı açma hizmetlerinin 1500 TL’den başladığını, araç kontak anahtarlarının ise 2000 TL’den itibaren yapıldığını belirtti. Ayrıca, anahtar çoğaltma işleminin yalnızca 40 TL gibi uygun bir fiyata gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Yüz, araç anahtarları için ise maymuncuk yardımıyla açma işlemi sunduklarını ve her türlü anahtar ile kilit sorununa çözüm sağladıklarını ifade etti.

Yılların deneyimi ve gelişen teknolojiye ayak uydurarak sunduğu hizmetlerle halkın takdirini toplayan Yüz, hem nostaljik hem de modern yöntemleri bir arada kullanarak vatandaşlara en hızlı ve etkili çözümleri sunmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2024-10-03-at-19-53-17.jpeg

whatsapp-image-2024-10-03-at-19-53-07.jpeg

whatsapp-image-2024-10-03-at-19-53-05.jpeg

whatsapp-image-2024-10-03-at-19-53-01.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.