Ağrı'da Hediyelik Eşya Cenneti

Ağrı'da Hediyelik Eşya Cenneti
Ağrı’ya İran ve Doğubayazıt'dan gelen hediyelik eşya çeşitliliği, üniversitenin açılmasıyla birlikte vatandaşların ilgisini çekiyor. Ağrı'da ki esnaflar, öğrenci ve ziyaretçi akınının artmasıyla hediyelik eşya satışlarının yükseldiğini belirtti.

Ağrı Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan hediyelik iş yerleri okulların açılması ile birlikte işlerinde canlılık yaşıyorlar.

Getirdiği hediyelik eşyaları Cumhuriyet Caddesi'nde satışa sunan Çerçi Hediyelik, özellikle gençler ve yurt dışındaki gurbetçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ancak, ürünlerin dolar bazında yurtdışından gelmesi nedeniyle fiyatların her geçen gün artış göstermesi dikkat çekiyor.

whatsapp-image-2024-09-29-at-16-37-24.jpeg

İşletmenin sahibi Burak Aydemir, dükkânında 80’ler ve 90’ların nostaljik kasetleri, eski plaklar, gece lambaları, ahşap tablolar, pirinçten yapılmış vazolar ve biblolar gibi birçok ürünün bulunduğunu belirtti.

Karaköse Haber İnternet Sitesine açıklamalarda bulunan Aydemir; “Dışarıda olan birçok gurbetçimiz var. Oradan gelenler hediyelik eşya almak için dükkânımıza uğruyorlar. Fiyatlarımız piyasa şartlarında makul seviyelerde ve 50 TL’ye bile hediyelik eşya bulmak mümkün. Müşterilerin en çok ilgi gösterdiği ürünler arasında ahşap ayaklı saatler ve pirinç vazolar öne çıkıyor. Buraya gelen memur ve öğrenciler kendilerini Doğubayazıt pasajında hissediyorlar” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-09-29-at-16-37-25.jpeg

Dükkânın en nadide parçası olarak İran’dan gelen büyüteci gösteren Aydemir; “Bu büyüteç 7 bin 500 TL fiyatla satılıyor ve en çok ilgi gören ürünlerimiz arasında. Ayrıca, pirinç vazolar ve biblolar da el işçiliğiyle dikkat çekiyor. Öğrenciler ve memurlar, bütçelerine uygun her tarzda ürünü burada bulabiliyorlar,” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-29-at-16-37-25-2.jpeg

whatsapp-image-2024-09-29-at-16-37-26-1.jpeg

whatsapp-image-2024-09-29-at-16-37-26.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.