Ağrı'da hırsızlık ve asayiş olayları azaldı
Ağrı'da, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince, yürütülen çalışmalar sonunda yaşanan hırsızlık ve diğer asayiş olayları yarı yarıya azaldı
Ağrı’da, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince, yürütülen çalışmalar sonunda yaşanan hırsızlık ve diğer asayiş olayları yarı yarıya azaldı.
Kentte yaşanan olaylara ilişkin elde edilen bilgilere göre son bir yılda İl genelinde yürütülen çalışmalar dikkate alındığında Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği’nin sorumluluğuna giren “Malvarlığına Karşı İşlenmiş Suçlar” önceki yıla göre yüzde 62 oranında azaldı. Aynı şekilde il genelinde yürütülen çalışmalar dikkate alındığında Cinayet Büro Amirliği’nin sorumluluğuna giren “Kişilere Karşı İşlenmiş Suçlarda” ise önceki yıla oranla yüzde 18,12’lik bir azalma görüldü.
Yaşanan olayların faillerinin yakalanması noktasında da Mal varlığına Karşı İşlenmiş Suçların Aydınlatma oranlarında yüzde 155’lik bir artış sağlandı. Bu alanda ülke sıralamasında 81. sırada olan Ağrı 32. sıraya kadar yükseldi. Kişilere Karşı İşlenmiş Suçların aydınlatılma oranlarında da yine yapılan özverili çalışmalar neticesinde yüzde 2,51’lik bir artış sağlanarak ülke sıralamasında 78. sıradan 12. sıraya kadar yükselme sağlandı. 2022 Ağustos - 2023 Mayıs arasında işlem yapılan 368 dosyada, 127 şahsa işlem yapılırken, 83 şahsa tutuklanma tedbiri uygulanmış, 46 şahıs cezaevine gönderildi. Cezaevinde olan 46 şahsın toplamda 387 dosyadan kaydı olduğu belirtilirken, Nisan ve Mayıs aylarında yapılan operasyonlar kapsamında ise toplam 15 şahıs tutuklandı.
Öte yandan kentte yaşanan hırsızlık olaylarında kullanılan yöntemler ise: “ İlimizde meydana gelen hırsızlık olaylarının genellikle Basit Hırsızlık (Açıktan) şeklinde meydana geldiği, ikametten, İşyerinden ve Kamu Kurumlarından hırsızlık olaylarında şüphelilerin genellikle; ‘demir korkulukları veya pencereyi kanırtmak, kırmak, kesmek veya açık olan pencereden girmek suretiyle hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri, Otodan Hırsızlık olaylarında şüphelilerin kullandığı (kilit açma, sinyal kesici vb.) özel beceri yönteminin bulunmadığı, kapıların açık olması ya da kelebek camı kırılması sonucu, içerisinde bulunan kişisel eşya, teyp veya akü vb. malzemeleri çaldıkları, İlimiz merkez sınırları içerisinde Oto Hırsızlığı olaylarının olmadığı, Pol-Net veri tabanına girişi yapılan olayların aslında genellikle alacak verecek hukukundan doğan olaylar olduğu, İl merkezinde Elde veya Üstte Taşınan Eşyayı Çekip Almak Suretiyle (Kapkaç) ya da Özel Beceriyle (Yankesicilik) işlenen hırsızlık olaylarının olmadığı” ifade edildi.