Ağrı'da Kestane Tezgâhları Kurulmaya Başladı

Ağrı'da Kestane Tezgâhları Kurulmaya Başladı
Ağrı'nın en işlek noktalarından biri olan Cumhuriyet Caddesi, sonbahar mevsimiyle birlikte sıcak kestane kokusuyla dolup taşıyor. Cadde başında kurulan küçük tezgâhda sonbaharın serin havalarında vatandaşın içi ısınıyor.

Yıllardır Cumhuriyet Caddesi'nde kestane pişirerek geçimini sağlayan Mahsun Demir, caddenin tanınan simalarından biri. Tezgâhını havalar soğuduğunda kuran Demir, kestanenin mevsimi geldiğinde Ağrı’nın soğuk havasında sıcacık kestanelerle müdavimlerini karşılıyor. Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Demir: “Kestanelerin dışı çıtır, içi ise yumuşacık olmalı. Pişirme süreci çok önemli, ateşin başında saatlerce bekleyip doğru zamanda müdahale etmek gerekiyor” dedi.

whatsapp-image-2024-10-17-at-12-23-21-6.jpeg

Sonbaharın gelişiyle kestane tüketimi artarken, yükselen maliyetler ise fiyatlara da yansımış durumda. 100 gramı 80 TL’den satılan kestane, bazı vatandaşlar için yüksek bir fiyat olarak değerlendirilse de Demir, sıcak kestanenin cazibesinden vazgeçmenin zor olduğunu belirtti. Kestaneleri özenle seçip doğru pişirme tekniğini uygulayan Demir, kestanenin püf noktalarını şöyle paylaştı: “Kestanenin maliyeti yükseldi, bu da fiyatlara yansımak zorunda kaldı. Ama yine de kestane tutkunları bizi yalnız bırakmıyor. Kestaneler önce çizilir, sonra ateşe konur. Ateşi sürekli kontrol etmek ve kestanelerin yanmamasını sağlamak çok önemli. Her biri altın değerinde olduğu için ziyan etmeye hiç hakkımız yok" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2024-10-17-at-12-23-21.jpeg

whatsapp-image-2024-10-17-at-12-35-59.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.