Ağrı'da Modern Sulama Sistemleri ile Tarımda Verimlilik Artıyor

Ağrı'da Modern Sulama Sistemleri ile Tarımda Verimlilik Artıyor
Ağrı'da, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın finansman kaynaklarıyla hayata geçirilen Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı çerçevesinde 2006-2023 yılları arasında 547 projeye destek verildi.

Ağrı'da, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın finansman kaynaklarıyla hayata geçirilen Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı çerçevesinde 2006-2023 yılları arasında 547 projeye toplam 19.705.444,57 TL hibe desteği sağlanarak, 39.466 dekar alanın modern sulama sistemleri ile sulama imkânına kavuştuğu belirtildi.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri “Yağmurlama sulama sistemleri konusunda 540 kişiye, toplam 19.324.379,57 TL %50 hibe verilerek 39.411 dekar alan modern sulama imkanına kavuştu. Bu destekler, tarımsal alanlarda suyun daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak, ürün kalitesini ve verimliliğini artırdı. Damla sulama sistemleri konusunda ise 6 kişiye toplam 231.065,00 TL %50 hibe desteği verildi. Bu sistemler sayesinde 39.466 dekar alan sulama imkanına kavuştu. Damla sulama, bitkilerin kök bölgesine doğrudan su sağladığı için su israfını önleyerek, bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu en verimli şekilde kullanmalarını sağladı” dediler.

Tamburlu sulama sistemleri ile geniş alanların sulandığına da değinen Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri “Tamburlu sulama sistemleri konusunda 1 kişiye toplam 150.000,00 TL %50 hibe desteği verilerek, 55.19 dekar alan sulama imkanına kavuştu. Bu sistem, geniş tarımsal alanların hızlı ve etkin bir şekilde sulanmasını sağlayarak, suyun homojen dağılımını temin etti. Sonuç olarak Ağrı'da, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın finansman kaynaklarıyla desteklenen Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı, tarımsal üretimde verimliliği ve su tasarrufunu artırmayı amaçlıyor. Toplam 39.410.889,14 TL'lik bütçe ile hayata geçirilen projeler, 547 adet sulama sistemine verilen hibe destekleri sayesinde, 39.466 dekar alanın modern sulama sistemleri ile sulanmasını sağladı. Yağmurlama, damla ve tamburlu sulama sistemlerine yönelik verilen hibeler, bölge çiftçilerinin modern sulama tekniklerine erişimini kolaylaştırarak, tarımsal üretimde kaliteyi ve verimliliği artırdı. Bu projeler, Ağrı'da sürdürülebilir tarımın gelişimine katkı sağlarken, su kaynaklarının etkin kullanımını teşvik ediyor” diye konuştular.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.