Ağrı'da Organik Dağ Armudu Şifa Kaynağı

Ağrı'da Organik Dağ Armudu Şifa Kaynağı
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte doğadan topladığı organik armutları tezgâhında satışa sunan Kasım Tahtacı, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Dağların eteklerinden özenle toplanan armutların karın ağrısı ve ishale iyi geldiği belirtiliyor.

Sonbahara girdiğimiz bu günlerde köylerde oturan vatandaşlar topladıkları sebze ve meyveleri şehir merkezine getirerek satıyorlar.

Köyünde yetişen dağ armutlarını Ağrı'da satışa sunan Kasım Tahtacı adlı vatandaş armutların kilosunu 80 TL'den satıyor. Dağ armudunun organik olduğuna vurgu yapan Tahtacı; "Günümüzde birçok insan market ürünlerine alışmış durumda. Bunun sonucunda eczanelerin yolunu tutmak zorunda kalıyorlar. Oysa doğal ve organik ürünler, hayat kalitemizi artırıyor ve sağlığımız üzerinde olumlu etkiler yaratıyor" dedi.

whatsapp-image-2024-09-29-at-18-27-20.jpeg

Kasım Tahtacı, tezgâhında sergilediği armutların sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası olduğunu sözlerine ekledi. Organik tarımın önemini vurgulayan Tahtacı; “Doğal ürünler, hem bedenimizi hem de ruhumuzu besliyor. İnsanların bu ürünlere yönelmesi, toplum sağlığı için büyük bir adım olacaktır” şeklinde konuştu.

Kendi yetiştirdiği armutların yanı sıra, organik tarıma olan ilgisini de dile getiren Tahtacı, yerel üreticilere destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Doğayla uyumlu bir yaşam sürmeyi hedefleyen Tahtacı, müşterilerine organik armutların yanı sıra, doğanın sunduğu diğer doğal ürünleri de tanıtmayı planlıyor.

whatsapp-image-2024-09-29-at-18-29-29.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.