Ağrı'da Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Önemli Açıklamalarda Bulundu

Ağrı'da Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Önemli Açıklamalarda Bulundu
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Ağrı'da sağlık çalışmalarını yerinde incelemek adına kente giderek, basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Ağrı'ya gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Vali Mustafa Koç’u makamında ziyaret ettikten sonra, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısına katıldı. Vali Koç, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci ve AK Parti İl Başkanı İlhami Yıldız ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Memişoğlu, ayrıca Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Memişoğlu, kentte sağlıkla ilgili ihtiyaçları gözden geçirdiklerini belirtti ve Ağrılılara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca vatandaşlara, Sağlıklı Hayat Merkezleri ile Aile Sağlığı Merkezlerinden yararlanmaları çağrısında bulundu. Aile hekimliği, hastaneler, eğitim ve araştırma hastaneleri ile sağlıklı hayat merkezlerini entegre ederek sağlık sistemini daha etkin bir hale getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

aa-20241011-35889745-35889737-saglik-bakani-memisoglu-agrida.jpg

Sağlıklı hayat merkezlerinin, her türlü fizik tedaviden, çocuk gelişimciye, fizyoterapistten diyetisyene, mamografi ve kanser taramalarına kadar her türlü altyapısı olan ve mahalle insanına hizmet verdiğini vurgulayan Memişoğlu:

"Ağrı'da 200 yataklı hastane inşaatımız var, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastane yapmayla ilgili planlama ve çalışma yapıyoruz. Ağrı sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait şehir. Hep beraber ekibimizle bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık, eksiklikleri, ihtiyaçları tespit ettik, inşallah Ağrı'da çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız" dedi.

Bakan Memişoğlu, özellikle sağlıkçıların insanlara yardım ve iyilik etmek için yetiştirildiğini ifade etti. İnsanların derdine derman olmayı amaçladıklarını dile getiren Memişoğlu:

"Kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok, bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Hakimlerimiz, savcılarımız artık bu konuda tavizsiz hareket ediyor ve şiddet gören sağlıkçıların haklarını bizim kadar savunuyorlar" diye konuştu.

Memişoğlu, sağlıkta şiddetle ilgili cezaların caydırıcı olduğunu ancak insanların ceza yemesinden ziyade sağlıkçılara şiddet göstermemesini isteyerek, şöyle devam etti:

"Biz insanlara iyilik yapıyoruz, onlara hayatımızı adadık. Onları iyileştirmeye çalışıyoruz. Onun için sağlıkçılar şiddet gördüğü zaman bunu anlamlandıramıyor. Biz onun için iyilik yaparken, insanlara faydamız dokunsun diye çalışırken şiddet görmeye tahammül edemiyoruz ve moralimiz, motivasyonumuz bozuluyor".

Özellikle toplumdan sağlıkçılara değer verip korumasını isteyen Memişoğlu, kendilerine bildirilen eksik ve hataların düzeltilebileceğini dile getirdi. Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetleriyle toplumu, aileyi ve çocukları korumayı amaçladıklarını anlatarak:

"Türkiye, sağlık sistemi ve sağlık insan gücüyle dünyaya örnek olmuş yer. Bu konuda insanlar Türkiye'den sağlık hizmeti almaya geliyor çünkü sağlık çalışanımızın kalitesi ve sistemimiz dünyanın en iyi sistemlerinden birisi. Bize sağlıkla ilgili şiddet gösterenleri hep beraber engelleyeceğiz. Buna tolerans yok, toplumun da olmadığını düşünüyorum. Onun için herkese bu konuda hassasiyet tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Bakan Memişoğlu ve beraberindekiler, sağlık çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.