Ağrı'da Sıcak Yuvaya Dönüştürülüyor

Ağrı'da Sıcak Yuvaya Dönüştürülüyor
Sarıkamış ve Ardahan'ın Göle ilçesinden getirilen çam ağaçları, işlendikten sonra Ağrı'nın kırsal bölgelerinde sıcak yuvaya dönüştürülüyor.

Sarıkamış ve Ardahan'ın Göle ilçesinden getirilen çam ağaçları, işlendikten sonra Ağrı'nın kırsal bölgelerinde sıcak yuvaya dönüştürülüyor.

Dayanıklılığıyla bilinen çam ağaçları, Ağrı’nın kırsal bölgelerinde yapılan evlerin döşemesinde ve çatı yapımında en çok tercih edilen malzemelerin başında geliyor. Ağrı'da marangozluk yapan Murat Yıldız da, il dışından getirdiği bu çam ağaçlarını işlenip satışını gerçekleştiriyor. Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Yıldız, kırsal kesimde ev yapımıyla uğraşanlara çam ağacının metreküpünü 8.700 TL'den verildiğini belirtti. Çam ağacının bölgenin sert kış şartlarına karşı dirençli olduğunu vurgulayan Yıldız, “Kış zamanlarında evlerin sağlam olmasından dolayı çam ağacı büyük avantaj sağlıyor. Hem dayanıklı hem de uzun ömürlü bir yapı malzemesi olarak tercih ediliyor” dedi.

odun.jpeg

Ağrı'nın kırsal bölgelerinde geleneksel mimariye uygun olarak yapılan müstakil evlerin çam ağaçlarının sağlam yapısı sayesinde uzun yıllar ayakta kalabildiğini de vurgulayan Yıldız, “Özellikle kış şartlarında güvenli ve sıcak bir yaşam alanı sunan bu ağaçlar, ekonomik olarak bölgede tercih edilen bir yapı malzemesidir. Ev tasarımında kaliteli malzemeye erişimi kolaylaştırmak için bu satışları kırsal kesimde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu ağacı çatı yapımında da vatandaşlarımız kullanıyor. Bundan dolayı Sarıkamış ve Ardahan'dan getirdiğimiz bu çam ağaçları, kırsal mimari için benzersiz bir malzeme olarak öne çıkıyor” diye konuştu.

odun3.jpeg

odun6.jpeg

odun4.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.