Ağrı'da sınır geçişleri engellendi

Ağrı'da sınır geçişleri engellendi
Ağrı Valisi Mustafa Koç, ülkemize yasadışı şekilde girmeye çalışan 1.437 düzensiz göçmenin hudut birlikleri tarafından, hudut hattı gerisinde ise kolluk kuvvetleri tarafından 862 düzensiz göçmenin ülkeye girişinin engellediğini açıkladı.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, ülkemize yasadışı şekilde girmeye çalışan 1.437 düzensiz göçmenin hudut birlikleri tarafından, hudut hattı gerisinde ise kolluk kuvvetleri tarafından 862 düzensiz göçmenin tespit edildiğini ve bunların ülkemize girişinin engellendiğini söyledi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında ağustos ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “Ülkemizin ve sınır ili olmamız münasebetiyle ilimizin, önemli sorunlarından birisi de düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı konusudur. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede sınır güvenliğimizi artırmak amacıyla son sistem teknolojiler kullanılmaktadır. Sınırımız, sürekli olarak gözlemlenebilmesi için sınır duvarlarıyla desteklenmiş ve optik kuleler, termal kameralar ve sismik sensörlerle donatılmıştır. Bu sistemler sayesinde sınır hattımız 7/24 kontrol altında tutulmaktadır. Bu entegre sistemler sayesinde sınır güvenliği güçlendirilmekte, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına karşı etkin bir mücadele yürütülmektedir. 2023 ağustos ayında 53 Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Olayı meydana gelmişken almış olduğumuz birçok caydırıcı tedbirler sayesinde bu rakam 27’ye kadar indirilmiştir. Meydana gelen bu 27 olayda 10 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Ülkemize yasadışı şekilde girmeye çalışan 1.437 düzensiz göçmen hudut birliklerimiz tarafından, Hudut hattı gerisinde ise kolluk kuvvetlerimiz tarafından 862 düzensiz göçmen tespit edilerek toplam 2.299 düzensiz göçmenin ülkemize girişi engellenmiştir. 2023 yılının ağustos ayında ise 1.842 düzensiz göçmenin girişi engellenmiş. İlimiz genelinde “Mobil Göç” aracımızın da katkısı ile 75 Düzensiz Göçmen tespit edilerek geri gönderme merkezine sevk edilmiştir” dedi.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.