Ağrı'da Sokak Köpekleri Güneşin Keyfini Çıkarıyor

Ağrı'da Sokak Köpekleri Güneşin Keyfini Çıkarıyor
Ağrı’da sonbaharın gelmesiyle birlikte, özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesi, sokak hayvanları için zor günler yaşatıyor.

Ağrı’da sonbaharın gelmesiyle birlikte, özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesi, sokak hayvanları için zor günler yaşatıyor. Geceyi serin havada geçiren sokak köpekleri, gün ışığıyla birlikte şehirde kendilerine güneşli alanlar bulup, ısınmanın keyfini çıkarıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şehrin çeşitli noktalarında, parklar, kaldırım kenarları ve boş arazilerde görülen sokak köpekleri, güneşin sıcaklığıyla rahatlamaya çalışıyor. Ağrı’nın sert kışları öncesinde, bu kısa güneşli dönem onlar için bir nefes alma fırsatı sunuyor. Vatandaşlar da bu görüntülere alışmış durumda ve köpeklerin güneş altında dinlenmesine büyük bir hoşgörüyle yaklaşıyor.

kop1.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Polat Çelik, sokak hayvanlarının özellikle kış aylarına doğru daha da zor şartlarla karşı karşıya kalacaklarını belirterek, “Bu dönemde sokak köpekleri için yiyecek ve su bırakılması önemlidir. Vatandaşlarımızı sokak hayvanlarına yardım etmeye çağırıyorum. Güneşli günler onlar için kısa süreli bir rahatlama sağlasa da, önümüzdeki sert kış koşullarında daha fazla desteğe ihtiyaç duyacakları ortadadır” dedi.

Ağrı’da sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığın arttığını da söyleyen Çelik, bu mevsim geçişlerinin sokak köpekleri için önemli bir dönem olduğunu kaydetti.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.