Ağrı'da terörle mücadele

Ağrı'da terörle mücadele
Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Terör tehdidini tamamen ortadan kaldırmak için tüm kaynaklarımızla etkin ve güçlü bir mücadele yürütüyoruz” dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Terör tehdidini tamamen ortadan kaldırmak için tüm kaynaklarımızla etkin ve güçlü bir mücadele yürütüyoruz” dedi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında ağustos ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı. Terör ile mücadele verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “Milli birlik ve beraberlik anlayışıyla, vatanımızın huzuru ve güvenliği için terör örgütleri ile mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, ilimizi daha güvenli bir hale getirmek amacıyla her türlü terör örgütünün her daim ensesindeyiz. Terör tehdidini tamamen ortadan kaldırmak için tüm kaynaklarımızla etkin ve güçlü bir mücadele yürütüyoruz. Bu kapsamda 2023 yılında ilimiz genelinde terör örgütlerine yönelik 32 operasyon düzenlenmiş iken 2024 yılında bu sayı neredeyse %100 artarak 60 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlarda geçen yıl 9 şahıs hakkında adli işlem yapılırken bu sayı 2024 yılında %270 artarak 24 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Ayrıca, İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda icra edilen operasyonda, ‘‘Kırmızı Kategoride’’ yer alan sözde Serhat Eyaleti Sorumlusu silahı ve örgütsel dokümanlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız” dedi.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum