Ağrı’da Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Coşkuyla Başladı

Ağrı’da Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Coşkuyla Başladı
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen törenle 2024-2025 eğitim-öğretim yılını başlattı.

Vali Koç, sınıfları gezerek çocuklarla bir araya gelip yeni dönemin ilk ders zilini çalmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerle sıcak bir ortamda buluşan Koç çifti, miniklere hediyeler dağıtarak onların heyecanına ortak oldular. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Koç, öğrencilerin başarılarını artırmaları için sağlıklı beslenmenin, özellikle de sabah kahvaltısının önemine dikkat çekti. Çocukların okul öncesinde dengeli bir kahvaltı yapmalarının, gün içerisindeki performanslarını olumlu etkilediğini ifade eden Vali Koç, "Güne enerjik başlamak için mutlaka sağlıklı bir kahvaltı yapın" önerisinde bulundu.

whatsapp-image-2024-09-09-at-10-23-11-2.jpeg

Vali Koç ile öğrenciler arasında samimi diyaloglar da yaşandı. Çocukların neşeli soruları ve Vali Koç’un onlara verdiği içten cevaplar törene renk kattı. Vali Koç, "Bugün ülkemizin her yerinde olduğu gibi serhat şehrimiz Ağrı’mızda da 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çalmanın heyecanını yaşıyoruz. Ağrı’mızda bin 21 okulumuzda 7 bin 50 derslikte yaklaşık 9 bine yakın öğretmenimizle beraber 148 bin öğrencimiz bugün tekraren eğitim-öğretim yılını başlattık. Hakikaten okullarımızı cıvıl cıvıl görmek bizi mutlu etti. Özlemiştik biz yavrularımızı. Yavrularımızın heyecanından onların da okullarını ce öğretmenlerini özlediğini gördük. Bugün eşimle beraber onların heyecanına ortak olalım, mutluluklarını paylaşalım diye birlikte olduk. Bu yavrularımız 1. sınıf. İnşallah okulda yeni bilgiler öğrenecekler. İnşallah bizim koltuklarımızda oturacaklar. Biz onların Ağrı’mızda eğitim öğretimlerini en iyi şekilde yapmaları için bütün öğretmenlerimizle beraber, Milli Eğitim Bakanlığımızla, eğitim camiamızla beraber, jandarmamız, emniyet mensuplarımız ile birlikte çocuklarımızın gidebilecekleri parklarda, alışveriş yapacakları büfelerde, marketlerde her alanda tüm tedbiri almış bulunuyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-09-09-at-10-23-11-3.jpeg

whatsapp-image-2024-09-09-at-10-23-12-3.jpeg

Bu seneki ilk dersin temasının da çok manalı olduğunu ifade eden Vali Koç, “Mili Eğitim Bakanlığımız tarafından ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ teması ile ilgili ders yapacaklar yavrularımız. Hakikaten eğitim öğretim adına çocuklarımız teknik manada güzel bilgiler öğrenecekler ama bağımsızlığın, vatan sevgisinin, milli ve manevi değerlerimizin ne olduğunu da bu süreçte değerli öğretmenlerimizin katkılarıyla öğrenecekler. Gelecekte inşallah güçlü ve büyük Türkiye’nin inşasında rol alacaklar ve temellerini oluşturacaklar. Ben Ağrı’daki velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize, eğitimi kendine dert edinmiş her bir bireyimize ve vatandaşımıza kazasız belasız başarılı bir eğitim öğretim sezonu diliyorum. Biz her an onların yanında olacağız. Çocuklarımızın eğitim öğretimi için elimizden ne gelirse yapacağız. Kazasız belasız hepimizin murat ettiği eğitim öğretim sezonunu hep beraber başarılı bir şekilde geçirelim. Başarılar diliyorum herkese” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet İlkokulu'ndaki törende, veliler ve öğretmenler de öğrencilerle birlikte bu heyecanı paylaştı. Yeni eğitim-öğretim yılının Ağrı’da coşkuyla başladığı bu tören, şehrin eğitim alanındaki dinamizmini bir kez daha gözler önüne serdi.

whatsapp-image-2024-09-09-at-10-23-12-1.jpeg

whatsapp-image-2024-09-09-at-10-23-12-2.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.