Ağrı'da Yonca Verimi Artıyor: Dekar Başına 657 Kilogram

Ağrı'da Yonca Verimi Artıyor: Dekar Başına 657 Kilogram
Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, Ağrı’da dekar başına 657 kilogram yonca elde edildiğini açıkladı.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, Ağrı’da dekar başına 657 kilogram yonca elde edildiğini açıkladı.

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 2023 yılı verilerini Karakösehaber internet sitemize değerlendiren Başkan Ömer Yıldız, geçtiğimiz yıl Ağrı'da 113.243 dekarlık alanda toplam 74.353 ton yonca üretildiğini söyledi.

Ağrı’da tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yapan Yıldız “Ağrı merkez, ilçe ve köylerinde Yonca, bölgenin en önemli yem bitkilerinden biridir. Yonca özellikle hayvancılık sektöründe hayvanların beslenmesinde kilit bir rol oynamaktadır. 2023 yılında elde edilen yonca ürününde dekar başına alınan verim oldukça dikkat çekicidir. Her bir dekara ekilen yoncadan ortalama olarak 657 kilogram verim alınmıştır. Bu, çiftçilerin modern tarım tekniklerini başarıyla uyguladığını ve Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sağladığı desteklerin etkili olduğunu göstermektedir” dedi.

Ağrı'da yonca yetiştiriciliğinin giderek artan bir ivme kazandığını ifade eden Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız “Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün çiftçilere sunduğu teknik destekler ve eğitimler sayesinde yonca üretimindeki verimlilik artmıştır. Modern tarım tekniklerinin uygulanması ve doğru gübreleme yöntemleriyle birlikte yonca yetiştiriciliği daha etkin hale gelmektedir. Yüksek verimli yonca üretimi, bölgedeki hayvancılık sektörüne de önemli bir katkı sağlamaktadır. Kaliteli yonca, hayvanların beslenmesinde kullanılarak verimli bir şekilde hayvan yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Bu durum, bölgenin ekonomik kalkınmasına ve hayvancılık sektörünün güçlenmesine olumlu yönde katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.