Ağrılı Çiftçilerin Kış Hazırlığı Başladı

Ağrılı Çiftçilerin Kış Hazırlığı Başladı
Ağrı'da kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte çiftçiler, hayvanlarının kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıklara başladı.

Ağrı'da kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte çiftçiler, hayvanlarının kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıklara başladı.

Ağrı'nın sert geçen kış aylarında, hayvancılık yapan çiftçiler saman stoklamaya büyük önem veriyor. Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan besici Yılmaz Kaya, bu yıl saman fiyatlarının önceki yıllara göre yükseldiğini belirtti. Kaya, samanın tonunun 1500 ile 1600 TL arasında değiştiğini söyleyerek, "Kışın zorlu şartlarına hazırlıklı olmak zorundayız. Hayvanlarımızın beslenmesi için saman, en önemli ihtiyaçlardan biri. Ancak fiyatlar bu yıl oldukça yüksek" dedi.

Yılmaz Kaya, samanın yanı sıra diğer yem ürünlerinde de fiyat artışı olduğunu ifade ederek, "Hem saman hem de diğer yem maliyetleri artıyor. Kışın geçimimizi sağlamak için bu hazırlıklar şart ama maliyetler çiftçiyi zorluyor" ifadelerini kullandı.

erd.jpeg

Ağrı'nın kış aylarında hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyretmesinin hayvancılıkla uğraşan çiftçiler için büyük bir mücadeleye dönüştüğünü vurgulayan Kaya, “Besiciler olarak kış aylarında yeterli saman ve yem stoklamazsak, hayvanların sağlığını korumakta zorlanabiliyoruz. Bu hazırlıkları yapmak zorundayız çünkü kış aylarında hayvanlarımızın dışarıda otlama şansı yok. Sadece bizim verdiğimiz yemle beslenmek zorundalar" diye konuştu.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.