Ağrılı Tatar Ramazan’ın hayatı belgesel olacak

Geçtiğimiz günlerde Karaköse Haber olarak duyurduğumuz “Tatar Ramazan Meğerse Ağrılıymış” haberimiz oldukça ses getirdi. Özel olarak verdiğimiz haber sonrasında sosyal medyada binlerce etkileşim oldu.

Geçtiğimiz günlerde Karaköse Haber olarak duyurduğumuz “Tatar Ramazan Meğerse Ağrılıymış” haberimiz oldukça ses getirdi. Özel olarak verdiğimiz haber sonrasında sosyal medyada binlerce etkileşim olurken, gerçek Tatar Ramazan’ın hayatının belgesel olacağı açıklandı.

Geçtiğimiz hafta Tatar Ramazan filminin Ağrılı Mecit Çoksu’nun hayatından esinlenerek çekildiğini okuyucularımızla duyurmuştu. Bu haberin sosyal medyada geniş yankı bulmasının ardından Yazar Ayhan Erkmen, Mecit Çoksu’nun hayatını belgesel olarak çekmeye karar verdi.

ramazan1.jpg

1990 yılında başrolünü Kadir İnanır’ın oynadığı Tatar Ramazan adlı karakter yıllarca konuşulmuş ve kim olduğu merak konusu olmuştu. Ağrı’nın Diyadin İlçesi’ne bağlı Tendürek Köyü nüfusuna kayıtlı Mecit Çoksu olduğu ise yıllar sonra anlaşıldı.

ramazan.jpg

Mecit Çoksu’nun Sinop Cezaevi’nde yatarken filmin senaristi Kerim Korcan ile aynı koğuşta olduğu ve onun hayatından esinlenerek bu filmi çektiği öğrenildi.

Haberimizin ardından yazılanları doğrulayan oğlu Vahap Çoksu, “babam hapishanede kimsesizlerin kimsesiydi. Kerim Korcan ile aynı cezaevinde kaldılar. Babam hiç kimseye hakaret edilmesine izin vermediği için Tatar Ramazan filmi çekildi. Bu film babamın hayatını anlatıyor. Babam Ağrı Diyadin İlçesi Tendürek Köyündendir” ifadelerini kullandı.

ramazan3.jpg

GÖRÜNTÜ KAYNAK: AYHAN ERKMEN

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.