Ağrı’nın İlk Kadın Bal Üreticisi: Suzan Sürmeli

Ağrı’nın İlk Kadın Bal Üreticisi: Suzan Sürmeli
Ağrı’nın ilk kadın bal üreticisi olan emekli sınıf öğretmeni Suzan Sürmeli, 48 yıldır Aladağ Balı markasıyla yaptığı bal hasadını bu sene de tamamladı.

Ağrı’da 48 yıldır organik bal üretimi yapan Ağrı Aladağ Balı markası, şehrin en sevilen ve en doğal bal markalarından biri haline geldi. Bu başarılı markanın arkasındaki isim ise Ağrı’nın ilk kadın bal üreticisi, emekli sınıf öğretmeni Suzan Sürmeli.

Eşi merhum Aydın Zeki Sürmeli tarafından kurulan bu marka, Suzan Sürmeli’nin azmi ve emeğiyle büyümeye devam ediyor. 26 yıllık öğretmenlik kariyerini emeklilikle noktaladıktan sonra, eşiyle birlikte yıllardır emek verdiği bal üretimine daha da yoğunlaşan Suzan Sürmeli, kendi çiftliklerinde tamamen organik yöntemlerle ürettikleri balları farklı kentlerdeki müşterilerine kargo yoluyla ulaştırıyor.

whatsapp-image-2024-09-07-at-14-18-33-001.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Sürmeli, doğallıktan ve kaliteden asla ödün vermediğini belirterek, “Yemediğim ve çocuklarıma yedirmediğim hiçbir şeyi insanlarla paylaşmıyorum” ifadelerini kullandı. Sürmeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Merhum eşim Aydın Zeki Sürmeli, Ağrı’nın en eski bal üreticilerinden biri olarak tanınıyor. Onun öncülüğünde kurulan Ağrı Aladağ Balı markası, yıllardır bölgenin en doğal ve sağlıklı balını üretiyor. Hem öğretmenlik yıllarında hem de emeklilik hayatımda bu geleneği devam ettirerek markanın büyümesine katkı sağladım. 45 yıldır özenle yaptığımız bu iş, insanlarla olan bağımızı güçlendirdi." whatsapp-image-2024-09-07-at-14-18-35.jpeg

İşine olan sevgisi ve müşterilerine sunduğu güveni yıllardır değişmeyen bir ilke haline getirdiğini belirten Sürmeli, dükkânına gelen müşterilerinin evlerindeymiş gibi rahat ve huzurlu hissetmelerini sağlamak adına büyük çaba gösteriyor. Sürmeli, “İnsanlar bu dükkâna geldikleri vakit evlerinde gibi huzurlu hissetmezlerse, başımı yastığa huzurla koyamam. Bu güler yüzlü ve müşteri odaklı yaklaşımımız, bizi sevilen esnaflardan biri yaptı” diye konuştu.

Suzan Sürmeli, ürettiği balların sağlık açısından da oldukça değerli olduğunu belirterek, “Ballar bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Doğal şifa kaynağı ürünler sunuyoruz. Ağrı Aladağ Balının fiyatları ise Polen balı 500 TL, Süzme bal 400 TL, Petek bal 300 TL’dir” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-09-13-at-11-24-02.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum