Ağrı’nın Ulu Çınarlarıyla Anlamlı Buluşma

Ağrı’nın Ulu Çınarlarıyla Anlamlı Buluşma
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi gönüllüleri, anlamlı bir ziyaretle huzurevindeki yaşlılarla bir araya geldi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran genç gönüllüler, şehirdeki yaşlılara yönelik gerçekleştirdikleri bu buluşmayla, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önemli bir adım attı. Gençler, huzurevi sakinleriyle sıcak bir atmosferde buluşarak, Ağrı’nın tarihi ve kültürel mirası hakkında derinlemesine sohbet etme fırsatı yakaladı.

img-7321.jpg

Geçmişten Günümüze Bağ Kuruldu

Ağrı’nın “ulu çınarları” olarak anılan huzurevi sakinleri, gençlerin ziyaretini büyük bir sevgiyle karşıladı. Yaşlılar, hayat tecrübelerini paylaştıkları bu samimi buluşmada, geçmişten bugüne taşıdıkları anılarını gençlerle paylaşarak, unutulmaz bir sohbet gerçekleştirdi. Özellikle Ağrı’nın tarihine ışık tutan bu sohbetler, şehirde yeni yaşamaya başlayan öğrenciler için adeta bir kültürel zenginlik sunarken, yaşlıların anlattıkları hatıralar, gençlerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Ziyaret sırasında kahkahalar ve hüzün birbirine karışırken, gönüllüler yaşlıların hayatlarından ilham alarak onların deneyimlerinden faydalandı.

img-7346.jpg

Huzurevinde Manevi Atmosfer

Ziyaretin ardından oluşan manevi atmosfer, hem gençler hem de huzurevi sakinleri için unutulmaz bir buluşmaya dönüştü. Huzurevinde gençlerle geçirilen bu özel vakit, yaşlıların yalnızlıklarını bir nebze de olsa hafifletirken, gönüllülerin de toplumun farklı kesimleriyle olan bağlarını güçlendirdi.

img-7368.jpg

Gönüllülerden Duygu Dolu Açıklamalar

Ziyaretin ardından Karaköse Haber’e konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencisi ve aynı zamanda Ağrı Gençlik Merkezi gönüllüsü olan Hatice Gül “Burada çok keyifli vakit geçirdik. Ulu çınarlarımızın anılarını yâd ettik. Hem çok hüzünlü hem de mutluyum. Onların tecrübeleriyle geçmişi öğrenmek ve bu sıcak ortamda bulunmak bizler için çok kıymetli” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2024-10-17-at-16-45-18-1.jpeg

Gönüllülerin huzurevi ziyareti, gençlerin toplumun her kesimiyle bağ kurabilmesi adına önemli bir adım olurken, Ağrı Gençlik Merkezi’nin bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle toplumda farkındalık oluşturmaya devam edeceği belirtildi.

whatsapp-image-2024-10-17-at-16-45-18.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.