Ağrı'ya Bahar Gelmedi: Sağanak ve Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor

Ağrı'ya Bahar Gelmedi: Sağanak ve Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor
Ağrı'da Haziran ayının yaklaşmasına rağmen, bölge halkı hala sağanak yağışlar ve soğuk hava ile mücadele ediyor.

Ağrı'da Haziran ayının yaklaşmasına rağmen, bölge halkı hala sağanak yağışlar ve soğuk hava ile mücadele ediyor.

Son haftalarda Ağrı'da etkili olan sağanak yağışlar, mayıs ayının son günlerinde de hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezinde ve kırsal bölgelerde meydana gelen ani yağışlar yer yer su baskınlarına yol açarken, vatandaşlar da zor anlar yaşıyor. Meteoroloji yetkilileri, yağışların önümüzdeki günlerde de aralıklarla devam edeceği uyarısında bulunuyor.

sok2.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Kerim Canoğlu isimli vatandaş, haziran ayının hemen öncesinde beklenen sıcak havaların yerini soğukların aldığını söyledi. Ağrı'da özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların hissedilir derecede düştüğünü vurgulayan Canoğlu, “Bu durum, özellikle sabah ve akşam saatlerinde hissedilir derecede soğuk hava yaşanmasına neden oluyor. Ağrı'da hava koşullarının bu şekilde devam etmesi, tarım sektörünü de olumsuz etkiledi. Çiftçiler, ekim zamanlarında yaşanan bu olumsuz hava şartlarından dolayı endişeli. Uzmanlar, uzun süreli sağanak yağışların ve soğuk havaların ürün verimliliğini azaltabileceğini belirtiyor. Özellikle sebze ve meyve üreticileri, rekoltede düşüş beklediklerini ifade ediyor” dedi.

sok1.jpeg

Bölge halkının bu beklenmedik hava koşullarına karşı çeşitli tedbirler aldığını da dile getiren Erdal Akbaş adlı isimli bir vatandaş ise “Isınma gereksinimlerini yeniden gözden geçiren vatandaşlar, kalorifer ve sobalarını akşamları tekrar yakıyor. Ayrıca, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına karşı önlemler artırıldı. Yetkililer, vatandaşları ani sel ve su taşkınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor” diye konuştu.

Ağrı'da yaşanan hava koşullarının iklim değişikliği tartışmalarını da beraberinde getirdiğini vurgulayan Can Yüceoğlu “Uzmanlar, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen yıl daha belirgin hale geldiğini vurguluyorlar. Ani ve beklenmedik hava değişikliklerinin sadece Ağrı'da değil, dünyanın birçok bölgesinde yaşandığına dikkat çekiyorlar. Bu durumun, tarım, ekonomi ve günlük yaşam üzerinde uzun vadeli etkileri olabileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.