Alkole büyük zam geldi

Alkole büyük zam geldi
TÜİK'in açıkladığı üretici enflasyonu rakamları sonrası, akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamullerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) arttı. İçki markaları da ÖTV zammının yanı sıra kendi zamlarını ekledi ve birçok alkollü içkinin fiyatı yükseldi.

TÜİK'in 6 aylık üretici enflasyonu rakamlarını açıklamasının ardından, akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamullerinde ÖTV tutarları arttı. Bu artışla birlikte, içki markaları da ÖTV zammının yanına kendi zamlarını ekledi.

70'lik Rakının Fiyatı

Açıklanan fiyatlara göre, 70'lik rakıya bugün itibariyle 150 TL zam geldi. Böylece, markasına ve türüne göre değişmekle birlikte, standart bir 70'lik rakı 925 TL oldu.

Votka ve Cin

Yeni fiyatlarla birlikte, 70'lik votka 619 TL'ye, 70'lik cin ise 679 TL'ye yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde haziran ayı enflasyon verileri açıklanmış, alkollü içki, akaryakıt ve tütün mamullerinde ÖTV üretici enflasyonu oranında otomatik olarak güncellenmişti. Otomatik ÖTV zammına bağlanan alkol, tütün ve akaryakıt ürünlerinin ÖTV’sine yapılacak artış oranı, ilk altı aylık ÜFE oranında, yani yüzde 19,49 oldu.

Gelen ÖTV artışı ile birlikte, 70'lik rakının üretici zammı hariç ortalama satış fiyatının 853 TL olması bekleniyordu. Ancak bugün itibariyle üretici firmalar ÖTV zammına kendi zamlarını da ekleyerek satış fiyatını 925 TL'ye kadar çıkardı.

Akaryakıt ve Sigara Fiyatları

Öte yandan, enflasyon rakamlarının ardından gelen otomatik ÖTV zammı ile birlikte dün akaryakıt fiyatları artmış, motorine litrede 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 21 kuruş, otogaza 95 kuruş zam gelmişti. Ayrıca sigara fiyatları da zamlandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.