Ağrı'da çiftçilerin yoğun mesaisi: Otlar Balyalanıyor

Ağrı'da yaz mevsiminin sonlarına yaklaşırken çiftçiler, kış ayları için önemli bir hazırlık sürecine giriyor. Biçilen otlar, kış boyunca hayvanların beslenmesi için balyalanıyor.

Ağrı'da yaz mevsiminin sonlarına yaklaşırken çiftçiler, kış ayları için önemli bir hazırlık sürecine giriyor. Biçilen otlar, kış boyunca hayvanların beslenmesi için balyalanıyor.

Ağrı'nın zorlu kış şartları, hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçileri her yıl daha hazırlıklı olmaya zorluyor. Yaz boyunca biçilen ve kurutulan otlar, titizlikle balyalanarak hayvanlara kış boyunca yem olarak veriliyor. Bu hazırlık, hayvanların sağlıklı kalmasını ve verimliliğini korumasını sağlarken, çiftçilere de büyük bir rahatlık sunuyor. Balyalama işlemi, otların korunması ve taşınması açısından da büyük bir kolaylık sağlıyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Engin Kılıç isimli çiftçi, Ağrı'da tarım ve hayvancılığın bölge ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek, 'Yıl boyunca yetiştirdiğimiz hayvanları kış aylarında en iyi şekilde besleyebilmek için büyük bir özen gösteriyoruz. Biçilen otların balyalanması, kışın yem sıkıntısı çekilmemesi adına kritik bir adım olarak öne çıkıyor. Bu hazırlık, bölgedeki hayvanların sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve hayvancılığın sürdürülebilirliği açısından büyük bir önem taşıyor' dedi.

Balyalama işleminin Ağrı ve çevresinde nesillerdir uygulanan bir yöntem olduğuna da değinen Kılıç, 'Yaz aylarında topladığımız otları dikkatlice kuruttuktan sonra balyalayarak depoluyoruz. Kış aylarında sert ve soğuk hava koşullarında dışarıda ot bulamayan hayvanlar, bu balyalanmış otlarla besleniyor. Geleneksel balyalama yöntemi, hem çiftçilerin iş yükünü hafifletiyor hem de hayvanların kış aylarında düzenli beslenmesini sağlıyor' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme