Ağrı'da STK'lar İsveç'te Yaşanan Olayları Kınadı

Ağrı Sivil Toplum Platformu'nun 22.Başkanlar Kurulu toplantısı Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında İsveç'te yaşanan olaylar kınandı

Ağrı'da 52 STK'nın bir araya gelerek oluşturduğu Ağrı Sivil Toplum Platformu 2023 yılının ilk toplantısını özel bir kafede gerçekleştirdi. Toplantıya Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'da davetli olarak katılım gösterdi.

'Eyleme meşru zemin hazırlayan İsveç hükümetini de lanetlediğimizi belirtiyoruz'

Açılış konuşmasında İsveç'te yaşanan olayları kınayan Platform Başkanı Av. Mehmet Salih Aydın, yaptığı açıklamada :'İsveç'te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e yapılan saldırıyı ASTOP ailesi olarak kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu eylemin bir nefret suçu olduğunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Batı dönem dönem demokrasiden özgürlüklerden dem vurur. Ama İslam'a ait insanlığın kabul etmiş olduğu kutsal bir değere saldırıyı ifade özgürlüğü ya da başka bir süslü cümlenin arkasına saklatıp buna bir meşruiyet kazandırmanın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. Bu saldırıyı keskin bir dille kınıyor, eyleme meşru zemin hazırlayan İsveç hükümetini de lanetlediğimizi belirtiyoruz.' Dedi.

'Bu olayları kabul etmek mümkün değil'

' İsveç'te yaşanan olayları kabul etmek mümkün değil. Bunun arka planını, NATO ayağını ve birçok etkeni hesap eden bir organizasyon olduğu aşikrdır. Ağrı halkı bu olaylara sessiz kalmadığı gibi bireysel olarak da bu olayı en sert dille kınıyorum. ' ifadeleri ile İsveç'teki eylemi kınadığını ifade eden Vali Varol, Ağrı'da yapılan yatırımlara ilişkin kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Vali Varol:'Ağrı'da geldiğim ilk günden bu güne kadar AVM yapılmasına yönelik eksikliğin farkındaydık. İki defa yapılan ihale farklı gerekçeler ile iptal edildi. Son yaptığımız ihalede ile Ağrı'nın AVM'ye kavuşmasını sağlamış olduk. İnşallah bir aksilik olmaz ise Nisan ayı içerisinde temeli atıp süreci birlikte takip edeceğiz. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığımız ile fizik tedavi hastanesinin açılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tarım konusunda seracılıkta çok ciddi bir aşama kaydettik. Diyadin ilçemizde sera faaliyetleri, mermer, jeotermal enerji ve altın çıkarma çalışmaları sonrasında hem ciddi bir istihdam sağlanacak hem de Diyadin'in geleceği kurtulmuş olacak' şeklinde konuştu.

Tekstil kent ile ilgili soruları da cevaplayan Vali Varol: 'Tekstilde önemli işler yapılmış. Bizde bu yatırımların üstüne koyarak tekstildeki istihdamı arttıracak çalışmalar yaptık. Özel sektörden bir firma gider diğer gelir. Şu anda on üç ayrı firmanın bize yer talebi var. Bizim Eleşkirt ve Doğubayazıt ilçelerinin yanı sıra Ağrı'da yeni açtığımız tekstil alanları var. Talep olmasa biz neden yeni inşaatlar yapalım. Bunun anlamı tekstilde önemli bir yere geleceğimizdir. Hedeflediğimi gibi gider ise bizim yirmi bine yakın istihdam hedefimiz hala devam ediyor. Bu bir süreç meselesidir ' diye konuştu.

Bakmadan Geçme