Dicle Üniversitesi Hastanesi, bölgenin sağlık üssü olmaya devam ediyor

Diyarbakır'da hizmet veren Dicle Üniversitesi Hastaneleri, 2024 yılında bölgenin en önemli sağlık merkezi olarak büyük bir hasta kitlesine hizmet sundu.

Bir yıl içinde 1 milyon 200 bin poliklinik hasta kabul eden hastane, yaklaşık 45 bin başarılı ameliyat gerçekleştirdi.

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, hastanenin sadece Diyarbakır'a değil, 81 ilden hastaya sağlık hizmeti sunduğunu belirterek, 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 8-9 milyon nüfusa hitap eden bir sağlık merkezi konumundayız. 2024 yılı boyunca kardiyoloji, radyoloji ve gastroenteroloji bölümlerinde 20 bine yakın girişimsel işlem gerçekleştirdik' dedi.

Tıp Fakültesinin 50 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Başhekim Akıl, hastanede 250 öğretim üyesi ve 600 araştırma görevlisinin bulunduğunu belirtti. 'Organ nakli konusunda ciddi adımlar atıyoruz. Türkiye'de ve dünyada gerçekleştirilen işlemlerin yüzde 99'u hastanemizde uygulanabiliyor. Kalp Hastanemiz, Ortadoğu'nun en büyük kalp merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor' ifadelerini kullandı.

2024 yılı içerisinde 4 bin 500 anjiyografik işlemin gerçekleştirildiğini aktaran Akıl, Onkoloji Merkezinin de tam teşekküllü olarak hizmet verdiğini söyledi. Böbrek ve karaciğer nakillerinde önemli bir başarı yakaladıklarını belirten Başhekim, bu yıl içinde 50'den fazla organ nakli operasyonu yapıldığını ifade etti.

Dicle Üniversitesi Hastanelerinin fiziki şartlarının yetersiz kaldığını belirten Akıl, yeni bir hastane ihtiyacına yönelik çalışmaların hızla sürdüğünü dile getirdi. 'Cumhurbaşkanlığı'ndan onayımızı aldık ve proje aşamasına geçtik. Hedefimiz, modern ve konforlu bir hastaneyi Diyarbakır'a kazandırmak. Mevcut hastanemiz 50 yıldır bölgeye hizmet veriyor. Yeni yapılacak hastaneyle bir 50 yıl daha Diyarbakır ve çevre illerin sağlık ihtiyaçlarına çözüm olmayı planlıyoruz' diye konuştu.

Bakmadan Geçme