Iğdır'da kar altında kalan leylekler gözlem altında
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Iğdır'da, göç etmeyen leylekler karla kaplanan yuvalarında görüntülendi.
Iğdır'da etkili olan yoğun kar yağışı, doğayı beyaza bürürken göç etmeyen leylekler de bu doğa olayından etkilendi. Kış aylarında sıcak bölgelere göç etmeyen leylekler, kar altında kalan yuvalarıyla dikkat çekici bir görüntü oluşturdu.
Özellikle Iğdır Ulu Camii'nin minaresi ve yüksek binaların bacalarına yuva yapan leylekler, yoğun kar yağışıyla birlikte beyaz örtünün altında kaldı. Karla kaplanan yuvalar görenleri hayrete düşürürken, leyleklerin zor şartlar altında hayatta kalmaya çalıştıkları gözlemlendi.
Yerleşim alanlarına yakın bölgelerde bulunan yuvaların üzerini tamamen kaplayan kar tabakası, hem etkileyici hem de düşündürücü bir manzara oluşturdu. Kar yağışının şiddetini artırmasıyla birlikte, leyleklerin yiyecek bulmakta zorlandıkları ve hayatta kalma mücadelesi verdikleri gözlendi.