Apple ürünlerine zam geliyor

Apple ürünlerine zam geliyor
Apple, 9 Eylül'de gerçekleştireceği iPhone 16 lansmanının ardından Türkiye'deki ürünlerine zam yapmaya hazırlanıyor. Döviz kurundaki artış nedeniyle, ABD merkezli teknoloji devinin Türkiye'de satılan tüm ürünlerinde fiyat artışı bekleniyor.

iPhone 16 modellerinin tanıtımıyla birlikte, Türkiye'deki Apple ürünlerinin fiyatlarında yüzde 6 ile 10 arasında bir artış olacağı tahmin ediliyor. 4 Mart 2024'te yapılan son zamdan bu yana dolar kurundaki yükseliş, bu fiyat artışının en büyük nedeni olarak gösteriliyor. O dönemde, iPhone 15 Pro'nun fiyatı 69 bin 999 TL'den 75 bin 499 TL'ye yükseltilmişti. O zamanki kur oranları, 1 doların 31 TL, 1 euronun ise 34 TL seviyelerinde olmasıyla ilişkilendirilmişti.

Güncel Kur Oranları ve Fiyat Beklentileri

3 Eylül itibarıyla 1 dolar neredeyse 34 TL'ye, 1 euro ise 37 TL'ye yükseldi. Bu kur değişiklikleri, Apple'ın Türkiye'deki ürün fiyatlarını yeniden değerlendirmesine neden olacak gibi görünüyor. Sektör uzmanları, iPhone 16 serisinin Türkiye'deki başlangıç fiyatının 79 bin 999 TL civarında olabileceğini, hatta daha yüksek fiyatların da gündeme gelebileceğini öngörüyor.

Henüz resmi bir fiyat listesi açıklanmadı, ancak döviz kuru ve geçmiş zam oranlarına dayanarak, Apple'ın Türkiye'deki ürünlerine zam yapması neredeyse kesin gibi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.