Bayram tatilinde binlerce kişi İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret etti

Bayram tatilinde binlerce kişi İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret etti
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan ve Osmanlı mimarisinin eşsiz örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nı 9 günlük Kurban Bayramı süresinde binlerce kişi ziyaret etti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan ve Osmanlı mimarisinin eşsiz örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nı 9 günlük Kurban Bayramı süresinde binlerce kişi ziyaret etti.

Bayram tatilini değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret ederek adeta tarihe bir yolculuk yaptılar. 18. yüzyılda inşa edilen ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son büyük anıtsal yapılarından biri olan saray, muhteşem manzarası ve tarihi atmosferi ile ziyaretçilerini büyülüyor. Kurban Bayramı tatilinde İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret eden turistler, sarayın büyüleyici atmosferinde unutulmaz anlar yaşadılar. Sarayın avlusu, hamamı, camisi ve diğer bölümleri, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

say3.jpeg

Bayram tatili boyunca İshak Paşa Sarayı’nda düzenlenen rehberli turlar, ziyaretçilere sarayın tarihini ve mimarisini daha yakından tanıma fırsatı sundu. Rehberler, sarayın yapım süreci, mimari özellikleri ve tarihi hakkında ayrıntılı bilgiler vererek ziyaretçilerin ilgisini çekti. Doğubayazıtlı tur rehberi Kerim Kurt, İshak Paşa Sarayı’na Kurban Bayramı’ndaki yoğun ziyaretçi ilgisinin kültürel mirasının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Bu tarihi yapının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan çalışmaların önemi, bayram tatilinde yaşanan yoğunlukla daha da belirgin hale geldi” dedi.

İshak Paşa Sarayı’nın tarihi ve mimari zenginliklerinden oldukça etkilendiklerini ifade eden ziyaretçilerden Ali Karakuş ise "Bayram tatilimizi burada geçirmekten büyük mutluluk duyduk. İshak Paşa Sarayı, tarihimizin ne kadar zengin ve köklü olduğunu bir kez daha hatırlattı. Sarayın her köşesi ayrı bir tarih kokuyor. Bu muhteşem yapıyı görmek, bizim için büyük bir şans oldu" diye konuştu.

say1-001.jpeg

İshak Paşa Sarayı’nın Kurban Bayramı’nda binlerce ziyaretçiyi ağırladığını ifade eden esnaf Ufuk Kar da, “Bu yoğun ilgi, bizim de işimize yaradı. Bayramda hareketli günler geçirdik. Esnaf olarak artan turist sayısından memnun kaldık ve bu yoğunluk bölge ekonomisine de olumlu yansıdı” şeklinde konuştu.

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.