• Haberler
  • Bitlis
  • Bitlis'te çatılarda 2 metrelik buz sarkıtları oluştu

Bitlis'te çatılarda 2 metrelik buz sarkıtları oluştu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan Sibirya soğukları, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Eksi 25 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları, ev ve iş yerlerinin çatılarında 2 metreyi bulan dev buz sarkıtlarının oluşmasına neden oldu.

Çatılardan sarkan dev buz kütleleri, yayalar ve araçlar için ciddi risk oluşturuyor. Tatvan’da yaşayan Murat Cihan Maltaş, dar sokaklarda yürürken dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Çatılardan aniden düşebilen buz parçaları tehlike yaratıyor. Yetkililerin önlem alması gerekiyor, vatandaşlar da dikkatli olmalı" dedi.

Yollar Buz Pistine Döndü

Dondurucu soğuklar, yolları adeta buz pistine çevirirken, sürücüler ve yayalar zorlu anlar yaşadı. Kar yağışının ardından Van Gölü üzerinde oluşan buharlaşma ve bulut geçişleri ise doğaseverlere görsel bir şölen sundu.

Yetkililer, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının düşük seyredeceğini belirterek, vatandaşları don ve buzlanmaya karşı ek tedbirler almaları konusunda uyardı.Bitlis'te çatılarda 2 metrelik buz sarkıtları oluştu

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme