Bitlis'te karla kaplı arazide dron ile karşılaşan tilki şaşkına döndü
Bitlis'in Ahlat ilçesinde karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kızıl tilki, dron kamerasına yakalandı.
Bitlis’in Ahlat ilçesinin yüksek kesimlerinde, kar örtüsü altında yiyecek arayan bir kızıl tilkinin dron ile karşılaşması eğlenceli anlara sahne oldu. Havadan görüntülenen tilki, kendisini takip eden cihazı fark edince ilginç tepkiler verdi.
Dron kamerasına yansıyan görüntülerde, kızıl tilkinin önce ne olduğunu anlamaya çalışarak tedirgin bir şekilde hareket ettiği görülüyor. Karla kaplı arazide dikkatle ilerleyen tilki, dronun yaklaştığını fark edince bazen duraksıyor, bazen de yön değiştirerek kaçmaya çalışıyor. Ancak merakına yenik düşen sevimli tilki, bir süre daha dronun hareketlerini izlemeye devam ediyor.
Tedirgin ama sevimli halleriyle dikkat çekti
Havadan takip edildiğini fark eden tilkinin tedirgin tavırları izleyenleri hem şaşırttı hem de gülümsetti. Zaman zaman durup etrafı kolaçan eden tilki, aniden yön değiştirerek karlı araziye doğru ilerlemeye devam etti. Ancak dronun peşini bırakmadığını fark edince hızlanarak gözden kayboldu.
Doğada yabani hayvanların teknolojik cihazlara verdikleri tepkiler zaman zaman ilginç görüntülere sahne olurken, bu sevimli tilkinin şaşkın ve temkinli halleri de izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.
Bakmadan Geçme





