• Haberler
  • Bitlis
  • Bitlis'te Ramazan öncesi gıda denetimleri sıkılaştırıldı

Bitlis'te Ramazan öncesi gıda denetimleri sıkılaştırıldı

Bitlis'te, Ramazan ayı öncesinde market, fırın ve kasaplarda kapsamlı gıda denetimleri gerçekleştirildi.

Belediye Zabıta ekipleri, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıda tüketebilmesi için hijyen kurallarına uygunluk, ürünlerin son kullanma tarihleri ve etiket fiyatlarıyla kasa fiyatlarının uyumunu kontrol etti.

Denetimler sırasında tarihi geçmiş ürünler imha edilirken, hijyen kurallarına uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı.

"Denetimler Ramazan Boyunca Devam Edecek"

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, halk sağlığını koruma amacıyla denetimlerin Ramazan ayı boyunca süreceğini belirterek şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Haksız fiyat artışlarına ve sağlıksız gıda satışına karşı tüketicilerimiz dikkatli olmalı. Karşılaştıkları olumsuz durumları zabıta ekiplerimize bildirmelerini rica ediyoruz."

Denetimlerin, fiyat istikrarını sağlamak ve gıda güvenliğini artırmak amacıyla devam edeceği vurgulandı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme