Çamaşır makinenizi bu şekilde kullanmanız elektrik faturanızı yarıya indirecek

Çamaşır makinenizi bu şekilde kullanmanız elektrik faturanızı yarıya indirecek
Elektrik faturalarınızı düşürmek ve enerji tasarrufu yapmak için bazı basit ama etkili yöntemler mevcuttur. Özellikle elektrikli ev aletlerinin tasarruflu kullanımı, faturalarınızı azaltmada büyük rol oynar.

Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve ütü gibi yoğun elektrik tüketen cihazları doğru zamanlarda kullanarak ciddi tasarruf sağlayabilirsiniz. İşte elektrik faturanızı hafifletmek için uygulayabileceğiniz bazı pratik öneriler:

Stand-by Moduna Dikkat Edin

Elektronik cihazlar stand-by modundayken bile enerji tüketir. Bu nedenle cihazları tamamen kapatarak veya priz üzerindeki düğmeyi kapatarak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Enerji Verimliliği Sınıflarını Kontrol Edin

Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyaların enerji verimliliği sınıflarını kontrol edin. Daha yüksek enerji verimliliği sağlayan modelleri tercih edin.

Gece Kullanımı

Çamaşır ve bulaşık makinelerini gece 22.00’den sonra çalıştırmak, elektrik faturalarınızı düşürür. Ayrıca ütü yapma saatlerinizi de 22.00’den sonraya çekebilirsiniz.

Çamaşır Makinesinde Karbonat Kullanımı

Çamaşır makinesine 1 kaşık karbonat eklemek, çamaşırların daha düşük ısıda daha hızlı ve temiz yıkanmasını sağlar. Örneğin, 60 derece yerine 40 derecede yıkama yaparak enerji tasarrufu elde edebilirsiniz. Bu yöntemle deterjan kullanımını da azaltabilirsiniz.

Bu yöntemler, hem ekolojik hem de ekonomik tasarruf sağlar. Elektrik faturalarınızı 50 ila 100 lira arasında düşürmek mümkündür.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.