Çetin Doğan kimdir? Çetin Doğan 28 Şubat için ne dedi? Çetin Doğan hangi cezaevinde? Çetin Doğan’ın son fotoğrafı nasıl?

Çetin Doğan kimdir? Çetin Doğan 28 Şubat için ne dedi? Çetin Doğan hangi cezaevinde? Çetin Doğan’ın son fotoğrafı nasıl?
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, 28 Şubat davasından tutuklanarak cezaevinde bulunan isimlerden biri olarak, postmodern darbenin yıl dönümünde cezaevindeki son halini paylaştı.

28 Şubat 1997'de gerçekleşen postmodern askeri darbenin üzerinden tam 27 yıl geçti. Ancak o dönemde başörtülü kadınlar hedef alınmış, Türkiye siyaseti büyük bir çalkantıya sürüklenmişti. Bu karanlık dönemin izleri hala silinmemişken, sorumlular arasında yer alan Çetin Doğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü dava kapsamında yakalama kararıyla hükümet yetkililerine teslim oldu. Cezaevinde bulunan Doğan, 28 Şubat'ın yıl dönümünde, son fotoğrafını göndererek kendisini hatırlattı.

15 Mayıs 1940'ta Maçka, Trabzon doğumlu olan Çetin Doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli görevlerde bulunmuş bir askerdir. Mart 2003'te 1. Ordu Komutanı iken Balyoz Darbe planını hazırladığı iddia edilerek tutuklanmış ve darbe girişiminden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Ancak daha sonra yapılan bir değerlendirme sonucunda cezası 20 yıla indirilmiştir.

Çetin Doğan'ın adı, 28 Şubat sürecindeki fişlemeler ile anılan Batı Çalışma Grubu'nun başkanlığını yapmasıyla da öne çıkmıştır. Bu süreçte, laiklik faaliyetlerinin arttığına dair belirtiler üzerine camilerin gözetim altına alınmasını öngören bir plan hazırlamıştır.

TSK'dan emekli olduktan sonra Ahmet Necdet Sezer döneminde Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti başkanlığına atanmış, ancak sonrasında görevden alınmıştır.

2021 yılında Yargıtay'ın verdiği kararla 28 Şubat davasında 14 sanığın müebbet hapis cezaları onanmış, yerel mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarılmıştır. Bu isimlerden biri de Çetin Doğan olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.