Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk: İki İl Valisi Ağrılı

Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk: İki İl Valisi Ağrılı
Son çıkan valiler kararnamesi ile Burdur Valiliği’ne Ağrılı Tülay Baydar Bilgihan’ın atanması kentte sevinçle karşılandı.

Son çıkan valiler kararnamesi ile Burdur Valiliği’ne Ağrılı Tülay Baydar Bilgihan’ın atanması kentte sevinçle karşılandı. Bu atamayla birlikte Cumhuriyet tarihinde ilk defa aynı anda 2 ilde görev yapan Ağrılı Vali olmuş oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan mülki idare amirleri atama kararnamesiyle Burdur Valiliğine atanan Tülay Baydar Bilgihan ile Niğde Valisi Cahit Kılıç’ın aynı anda görev yapacak olması Ağrılılar mutlu etti.

Sosyal medyada her kesimden insan bu sevincini dile getirirken, kutlama mesajları peş peşe geldi.

Yapılan atamaların ardından Ağrılı olan birçok kişi kutlama mesajı yayınlayarak bu önemli başarıyı kutladılar.

İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu yetkilileri, Burdur Valisi olarak atanan Tülay Baydar Bilgihan için bir tebrik mesajı yayımladı. Federasyon yetkilileri, Bilgihan’ın yeni görevinde başarılar dileyerek, “Hemşehrimiz olarak bizleri gururlandıran Sn. Tülay Baydar Bilgihan’ı tebrik ediyor ve yeni görevinde üstün başarılar diliyoruz” dediler.

Tülay Baydar Bilgihan’ın Burdur Valisi olarak atanmasının yanı sıra Ağrı’nın bir diğer gururu olan Cahit Kılıç’ın da Niğde Valisi olarak görev yaptığını vurgulayan İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu yetkilileri, Cumhuriyet tarihinde ilk kez iki il valisinin Ağrılı olması dolayısıyla büyük bir gurur yaşadıklarını belirtti. Federasyon yetkilileri, “Sn. Cahit Kılıç ve Sn. Tülay Baydar Bilgihan’ın başarıları, Ağrı’nın değerini bir kez daha gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandılar.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle imzalanan ve bu gece yayımlanan Resmi Gazetede çıkan mülki idare amirleri atama kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Ağrılı ilk kadın valimiz Sayın Tülay Baydar Bilgihan’ı tebrik ediyorum. Ağrılı bayanların gücünü ve çalışkanlığını bir kez de vali atamasında görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kıymetli Valimizin layıkıyla yerine getireceği görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışmalarında üstün başarılarılar diliyorum” dedi.

Ağrı Eski Belediye Başkanı Savcı Sayan “Ağrı/Tutak ilçemizin eşraf ailelerinden, öğretmenimiz, idolümüz, Rahmetli Zeki Baydar beyin kızı, Sayın Tülay Baydar‘ın Sayın İçişleri bakanımızın teklifi ve değerli Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Burdur valiliğine atanması bizi ziyadesiyle sevindirmiştir.. Bugüne kadar yaptığı bütün görevlerde üstün başarı elde eden kardeşimizin Burdur’da çok güzel işler yapacağına canı gönülden inanıyoruz.. İlçemizin gururu, valimiz Sayın Tülay Baydar hanımefendiye başarılar diliyoruz.. Allah yolunu ve bahtını açık etsin… Hemşerimize çok yakıştı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.